VR:n käyttämä löytötavaratoimisto määrättiin laskemaan maksujaan

VR:n käyttämä löytötavaratoimisto määrättiin laskemaan maksujaan

Löytötavaran säilytyksestä on veloitettu liian suuria maksuja. Helsingin Sanomat kertoo, että Korkein hallinto-oikeus KHO päätti asiasta torstaina.

Ratkaisu koskee Suomen Löytötavarapalvelua, jonka palveluja käyttävät mm. VR, Helsingin Seudun Liikenne, Taksi Helsinki, Finnair, Viking Line, Tallink Silja ja Finnkino. Oikeus määräsi yhtiötä muuttamaan maksujaan vuoden loppuun mennessä.

Aluehallintovirasto ilmoitti yhtiölle vuoden 2013 lopussa, etteivät sen kaikki maksut perustu lakiin. Virasto vaati joulukuussa 2014 yhtiötä muuttamaan maksukäytäntöään ja määräsi 6 000 euron uhkasakon.

Yhtiö valitti asiasta Helsingin hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Nyt samaan päätyi KHO. Löytötavarayhtiö saa periä löytötavaran säilyttämisestä vain viisi prosenttia esineen käyvästä arvosta mutta kuitenkin enintään 17 euroa, johon on sisällyttävä ALV24 %.

Lehti: Yli miljardin maksaneesta Länsimetrosta unohtuivat vessat

Lehti: Yli miljardin maksaneesta Länsimetrosta unohtuivat vessat

Ensimmäinen Länsimetron matka videoitiin

Ensimmäinen Länsimetron matka videoitiin