Lehdet: Veturinkuljettajat nostivat esille työhyvinvoinnin

Lehdet: Veturinkuljettajat nostivat esille työhyvinvoinnin

Aamulehti ja Hämeen Sanomat toteavat pääkirjoituksissaan, että veturinkuljettajat ajoivat lakon voimalla parannuksia työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen.

Hämeen Sanomien mukaan uusi työehtosopimus sisältää laajan hankkeen, joka tukee työhyvinvointia, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista epäsäännöllisessä vuorotyössä sekä mahdollistaa tehokkaan työvuorosuunnittelun.

- Työehtosopimuksen viikkolepoa voi pidentää paikallisesti sopien. VR selvittää syksyyn mennessä TES-määräysten tehoa ulkopuolisen asiantuntijan johdolla.

- Työehtosopimus luo vasta raamit. Jos RAU ei näe työssäjaksamisessa ja työhyvinvoinnissa toivomaansa kehitystä, kahden vuoden päästä raiteet ovat vielä pahemmassa solmussa.

Aamulehti arvioi, että veturinkuljettajat nostivat esille kaikkia työssäkäyviä koskettavan asian

-Työhyvinvoinnin ja jaksamisen turvaaminen työelämässä ei voi olla vain yksilöiden itsensä vastuulla.

Lehden mukaan aineettomat asiat painavat nykypäivän työmarkkinaneuvotteluissa siinä missä aineelliset.

- Veturinkuljettajat saivat kirjauksen työehtosopimukseen. Siinä sovitaan määräaikaisesti paikallisella sopimisella viikkolevon pidentämisestä kaksi kertaa kolmen viikon jaksossa 58 tuntiin tai kerran 60 tuntiin. Lisäksi VR sitoutuu tekemään selvityksen, miten työehtosopimuksen nykyiset määräykset tukevat työhyvinvointia.

- Kirjaus vaikuttaa pieneltä, mutta arvo sen takana on merkittävä. Työelämässä ylipäätään työhyvinvointi ja jaksaminen ovat asioita, joita ei voi väheksyä. Jaksamisestaan huolehtiminen on jokaisen yksilön vastuulla, mutta yhteiskunnan on tarjottava puitteet siihen, että suomalaisten työurat jatkuisivat eläkeikiin saakka.

VR on asiakkaiden mielestä vastuullisin liikennebrändi

VR on asiakkaiden mielestä vastuullisin liikennebrändi

Rautatiealan lakko päättyy – Junaliikenne käynnistyy perjantaina

Rautatiealan lakko päättyy – Junaliikenne käynnistyy perjantaina