”Haluamme toimia edelläkävijänä rautatiealan osaamisessa”

”Haluamme toimia edelläkävijänä rautatiealan osaamisessa”

Ratatekninen oppimiskeskus on avannut ovensa Kouvolassa. Se toimii rataosaamisen kehittämisen ja ylläpidon keskuksena.

Oppimiskeskuksen ideana on tarjota harjoittelumahdollisuuksia aidoissa olosuhteissa harvoin esiintyviin ongelmatilanteisiin eri ammattiryhmille. Tarjolla on mm. vaihde-, sähkö- ja turvalaitetekniikan koulutushalli, hitsaus- ja hiontahalli sekä ulkona sähköradan ja tasoristeyksien koulutusalueet.

- Haluamme toimia edelläkävijänä rautatiealan osaamisen ylläpidossa ja kehittämisessä. Muun muassa tästä syystä rakensimme Kouvolaan ratateknisen oppimiskeskuksen, Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen sanoo.

Osaavat radanpidon ammattilaiset ovat turvallisen rataliikenteen avainhenkilöitä. Oppimiskeskuksen asiakkaita ovat eri tekniikkalajien (sähkö, turvalaitteet, vaihteet) ammattilaiset. Oppimiskeskuksessa on mahdollisuus hankkia radanpidon ammattipätevyyksiä.

"Meiltä uupuu selkeä suunnitelma, mitä tasoristeyksille tehdään, millä aikataululla ja miten tämä rahoitetaan"

"Meiltä uupuu selkeä suunnitelma, mitä tasoristeyksille tehdään, millä aikataululla ja miten tämä rahoitetaan"

Professori: Omistajaohjausosaston konsulttihankinta laiton

Professori: Omistajaohjausosaston konsulttihankinta laiton