VR: Matkustajamäärät kasvoivat liki kymmenen prosenttia alkuvuonna

VR: Matkustajamäärät kasvoivat liki kymmenen prosenttia alkuvuonna

VR:n kaukoliikenteen junissa matkustusmäärät kasvoivat 9,3 prosenttia tammi-syyskuussa tänä vuonna. Junissa tehtiin 11,0 (1-9/2018 10,1) miljoonaa matkaa.

VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson toteaa, että konsernin vertailukelpoinen liikevaihto on jatkanut kasvuaan koko kuluvan vuoden. Vertailukelpoinen liikevoitto, joka ei sisällä VR Trackin liikevoittovaikutusta, kasvoi 3,4 prosenttia ja oli 88,0 (1-9/2018 85,0) miljoonaa euroa.

- Liikevoittomme on hyvällä tasolla. Matkustajaliikenteessä sekä liikevaihdon että liikevoiton hyvään kehitykseen on vaikuttanut erityisesti kaukojunaliikenteen matkamäärien kasvu.

Janssonin mukaan VR Transpointissa sen sijaan laskevat volyymit rautatielogistiikan kuljetuksissa ovat painaneet sekä liikevaihtoa että liikevoittoa.

- Rautatielogistiikan kysyntää ovat heikentäneet idän kuljetusten epätasaiset ja heikentyneet volyymit sekä metsä- ja metalliteollisuuden tuotteiden heikentynyt kysyntä.

Jansson muistuttaa, että vuoden alusta yhtiömuotoisen toimintansa aloittanut VR Kunnossapito on onnistunut kasvattamaan ulkoisen tilauskannan osuutta voittamalla mm. HKL:n metrojunien peruskorjauksen kilpailutuksen ja muutamia pienempiä kilpailutuksia.

- Kansainvälistä laajentumista hakeva yhtiö otti syyskuussa käyttöön nimen VR FleetCare. Olemme alkuvuonna toteutetun VR Trackin myynnin jälkeen suunnanneet VR Groupin fokusta matkustaja- ja tavaraliikenteeseen. Merkittävillä kalustoinvestoinneilla, kuten uusilla energiatehokkailla dieselvetureilla, kaksikerroksisilla IC-päivävaunuilla ja ravintolavaunuilla sekä uusilla raakapuuvaunuilla, varaudumme tulevaan kasvuun ja turvaamme kilpailukykyämme.

- Toimintamme tarkoitus on liikuttaa ihmisiä ja rahtia asiakaslähtöisillä ratkaisuilla. Jatkamme työtämme panostamalla kilpailukykyyn ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

VR Group odottaa yleisen talouskehityksen pysyvän heikommalla tasolla loppuvuoden aikana, mikä näkyy vertailuvuotta heikompana volyymikehityksenä ja kannattavuutena rautatielogistiikassa.

- Raideliikennettä tukevat trendit, kuten kaupungistuminen ja erityisesti ilmastotietoisuuden lisääntyminen, kasvattavat erityisesti matkustajaliikenteen matkamääriä.

VR Group tavoittelee kannattavaa kasvua panostamalla asiakkaiden palvelemiseen ja kilpailukyvyn lisäämiseen muun muassa digitalisaatiota hyödyntämällä. Kasvuvaraa on nähtävillä sekä orgaanisesti, palveluja kehittämällä ja laajentamalla, että tutkimalla uusia maantieteellisiä kasvualueita. Vertailukelpoisesti koko vuoden liikevaihdon ja liikevoiton arvioidaan kasvavan maltillisesti suhteessa edellisvuoteen.

Lehti: VR katkoo vastuuttomasti itä-länsi -yhteyksiä

Lehti: VR katkoo vastuuttomasti itä-länsi -yhteyksiä

Hakaniemen metroaseman peruskorjaus valmistui

Hakaniemen metroaseman peruskorjaus valmistui