Hakaniemen metroaseman peruskorjaus valmistui

Hakaniemen metroaseman peruskorjaus valmistui

HKL:n mukaan Hakaniemen metroaseman lippuhallin peruskorjaus on valmistunut. Peruskorjauksen viimeisessä vaiheessa uusittiin Siltasaarenkadulla sijaitseva sisäänkäynti, joka avattiin matkustajien käyttöön perjantaina.

Metroaseman peruskorjauksessa uusittiin kokonaisuudessaan aseman eteläpäädyn lippuhalli, jonne rakennettiin entistä monipuolisemmat ja laajemmat liiketilat. Hakaniemen torilla ja raitiovaunupysäkkialueella sijaitsevat sisäänkäynnit uusittiin ja Ympyrätalon edustan sisäänkäynti peruskorjattiin. Siltasaarenkatu 16:n kohdalla sijainnut sisäänkäynti siirrettiin viereiseen kiinteistöön ja avattiin matkustajien käyttöön perjantaina.

Metroaseman peruskorjaus paransi aseman esteettömyyttä: nyt asemalle on hissiyhteys Hakaniemen torilta, Porthaninkadulta ja Siltasaarenkatu 16:n sisäänkäynniltä. Sisäänkäynniltä on liukuportaat ja kävelyportaat metroasemalle.

- Metroasemien viihtyisyys ja palvelut ovat merkittävä keino lisätä joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Helsingin metroasemien peruskorjauksella nostetaan viihtyisyys nykyajan vaatimalle tasolle. Seuraavaksi uudistuu Hakaniemen aseman pohjoispään lippuhalli ja sen jälkeen Sörnäinen, Rautatientori ja Kamppi 2020-luvun alkupuolella, HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie sanoo.

Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982. Se on siten yksi ensimmäisistä avatuista metroasemista. Peruskorjaus oli tarpeen, sillä asema oli huonokuntoinen ja tekniikaltaan vanhentunut. Tilojen perusparannus kohensi Hakaniemen aseman eteläosan viihtyisyyttä, turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

VR: Matkustajamäärät kasvoivat liki kymmenen prosenttia alkuvuonna

VR: Matkustajamäärät kasvoivat liki kymmenen prosenttia alkuvuonna

Sivusto: Luotijuna kiitää Bangkokista Pattayalle alle 45 minuutissa

Sivusto: Luotijuna kiitää Bangkokista Pattayalle alle 45 minuutissa