Puulaakiurheilu vaikuttaa myönteisesti työyhteisöön ja työssäjaksamiseen

Puulaakiurheilu vaikuttaa myönteisesti työyhteisöön ja työssäjaksamiseen

RAUn valtakunnallinen päätoiminen työsuojeluvaltuutettu Toni Nokkala on urheilumies henkeen ja vereen.

- Urheilun harrastaminen oli nuoruudessa suuressa roolissa ja kokeilin monipuolisesti eri lajeja. Erityisesti joukkuelajit jalkapallo ja jääkiekko kuuluivatolivat pitkään minulle tärkeinä tärkeitä. Muita lajeja joissa olin mukana olivat muun muassa muun muassa pesäpallo, käsipallo sekä erilaiset mailapelit, kuten pöytätennis, tennis, sulkapallo ja salibandy.

Nokkala muistelee, että pihapelit olivat nuoruudessa kavereiden kesken isossa roolissa.

- Jääkiekko valikoitui lopulta mukavimmaksi ja pelasin Riihimäellä sitä noin 25-vuotiaaksi asti. Työ ja perheen perustaminen lopettivat silloin aktiivisen kilpaharrastamisen.

- Lähes 20 vuoden jälkeen olen uudelleen aloittanut pelailun, nyt senioripalloilussa, kesällä jalkapalloa ja talvella jääkiekkoa. Nyt neljättä vuotta olen ollut mukana näissä lajeissa ja pelannut jalkapallo- ja jääkiekkoliiton Tampereen alueen Kki45 ikäisten sarjaa. Innokkaana penkkiurheilijana olen urheilua seurannut koko ikäni. Tämä ja poikani jalkapallon harrastaminen, jonka parissa olen ollut valmennus ja joukkueenjohtajan roolissa on osaltaan innostanut aloittamaan oman harrastamisen uudelleen.

Vastapaino työelämän kiireille ja istumatyölle

Nokkalan mielestä liikkuminen on mukavaa vastapainoa työelämän kiireille ja istumatyön rinnalle.

- Itselle näissä joukkuelajeissa liikunnan lisäksi sosiaalinen puoli on aivan yhtä tärkeää jollei tärkeämpää. Molemmissa lajeissa meillä on super-hyvä porukka, joiden kanssa huumori lentää. Kyllä tämä ”pukukoppifiilis” on asia, joka nostaa hymyn huulille.

RAU tukee jäsentensä kilpailutoimintaa.

- Tämä on peruja Veturimiesten liitosta, jossa se on ollut vuosikymmeniä yksi sosiaalisen toiminnan muoto. Kilpaileminen on ollut isossa roolissa ja työpisteiden väliset kamppailut ovat välillä positiivisessa mielessä verisiä. Pokaaleja ja kiertopalkintoja löytyy ympäri Suomea työpisteiden palkintokaapeista.

- Nyt korona-aikana kaikkia tapahtumia ei ole voitu kaikkia järjestää, mutta toiminta tulee jatkumaan edelleen mahdollisuuksien mukaan, rajoitukset huomioiden.

Kilpailutoiminta on erinomainen keino tutustua ihmisiin, joita ei välttämättä omalla työpaikallaan tapaa. Tapahtumissa saa uusia kavereita ja tapaa kenties niitä henkilöitä, jotka ovat ollutolleet  samalla kurssilla koulutuksen aikana, mutta jakautunut jakautuneet valmistuttuaan ympäri Suomea eri työpisteille.

- Niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti kilpailemisella on varmasti positiivinen vaikutus työyhteisöön ja työssäjaksamiseen. Siitä huolimatta, etteivät kaikki työntekijät tietenkään osallistu näihin tapahtumiin.

RAUn jäsenistä suurin osa tekee vuorotyötä, joten liikunta ja itsestään huolehtiminen on tärkeää työssäjaksamisen kannalta.  

-Joten kaikki liikkumaan haluamallaan tavalla. Ei ole vain yhtä ja oikeaa muotoa liikkua, vaan tehdään sitä mistä itse pidämme!

(Kuva: Pekko Oksanen)

Juttu on julkaistu aiemmin Kuljetusliitot KL -lehdessä

Kansanedustaja tyytyväinen Itäradan linjauspäätökseen

Kansanedustaja tyytyväinen Itäradan linjauspäätökseen

Kansanedustajat: Itärata etenee ripeästi ja oikein Kainuusta katsottuna

Kansanedustajat: Itärata etenee ripeästi ja oikein Kainuusta katsottuna