Liittojohtajat tyytyväisiä hallituksen raideliikenteen koronapanostuksiin - Rautateiden ostoliikenteen lisätuki tuli todelliseen tarpeeseen

Liittojohtajat tyytyväisiä hallituksen raideliikenteen koronapanostuksiin - Rautateiden ostoliikenteen lisätuki tuli todelliseen tarpeeseen

Raidealan ammattiliittojen puheenjohtajat pitävät tervetulleena hallituksen päättämää VR:n ostoliikenteen 11 miljoonan lisätukea. Raideammattilaiset JHL ry:n puheenjohtaja Teppo Järnstedt on tyytyväinen, että hallitus on lähtenyt turvaamaan julkisen henkilöliikenteen palvelutasoa.

- Koronavirustilanteen pitkittyessä joukkoliikenne on ollut melkoisessa taloudellisessa kurimuksessa. On äärimmäisen tärkeää, että nyt pyritään turvaamaan tämä palvelutaso valtion tuella.

Rautatiealan Unionin RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki on tyytyväinen, että valtio on lähtenyt määrätietoisesti turvaamaan rautatieliikenteen perustasoa

- Korona on iskenyt joukkoliikenteeseen äärettömän kovaa ja on tärkeä huolehtia siitä, että meillä on toimiva joukkoliikennejärjestelmä pandemia jälkeen.

- Ilman valtion tukea se ei onnistuisi

Järnstedt korostaa, että ilman valtion tukea ei pandemian jälkeen luultavasti olisi ollut kovinkaan kattavaa joukkoliikennettä tarjolla.

- Nyt palvelutasoa pystytään pitämään ennallaan ja siitä kiitos hallituksen päätöksille.

Henkilöjunaliikenteen palveluiden ostoon esitetään 11 miljoonan euron lisämäärärahaa koronatilanteen vuoksi. Lisärahoituksella ylläpidetään julkisesti hankitun henkilöjunaliikenteen palvelutasoa. 

- Korona on iskenyt kovaa joukkoliikenteeseen. Siksi hallitus suuntaa joukkoliikenteelle 100 miljoonaa lisätukea ja VR:n ostoliikenteeseen 11 miljoonaa. Alkukesästä päätimme 100 miljoonan joukkoliikennetuesta, joka on jaettu kaupungeille, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoo.

Kaupunkien joukkoliikenne, ELY-bussiliikenne haja-asutusalueilla sekä pieniä paikkakuntia palveleva VR:n ostoliikenne ovat tärkeitä kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta.

- Ne on turvattava. Ihmisten on päästävä töihin, harrastuksiin sekä tapaamaan ystäviä ja sukulaisia poikkeusaikoina.

- Julkisen liikenteen lisätuet vahvistavat ilmastoelvytystä, kestävää taloutta ja työllisyyttä. Teemme parhaamme, että riittävän kattava ja edullinen julkinen liikenne on mahdollisimman monelle hyvä vaihtoehto,

Lehti: Pakistanin ensimmäinen metro otettu käyttöön

Lehti: Pakistanin ensimmäinen metro otettu käyttöön

BBC: Wales kansallistaa uudelleen junaliikenteen 2021

BBC: Wales kansallistaa uudelleen junaliikenteen 2021