Kontulan ja Myllypuron asemat avautuivat – Kontulassa työt jatkuvat

Kontulan ja Myllypuron asemat avautuivat – Kontulassa työt jatkuvat

Kontulan ja Myllypuron metroasemat avattiin metromatkustajien käyttöön maanantaina 5.8. Kaupunkiliikenne Oy:n parannustyöt Kontulan asemalla jatkuvat ja käytössä on väliaikaisia järjestelyjä.

Metroliikenne kulkee Kontulan asemalla syyskuun alkuun asti yhdeltä raiteelta: metrojuna saapuu ja lähtee raiteelta 1.

Kontulan metroasemalla käytössä ovat itäinen ja pohjoinen sisäänkäynti. Läntinen sisäänkäynti pysyy suljettuna rakennustöiden takia.

Kontula toimii Mellunmäen metrohaaran pääteasemana 8.9. asti.

Kontulassa parannustyöt jatkuvat

Kontulan metroaseman perusparannustyöt jatkuvat laituritasolla liikenteen aloittamisen jälkeen. Tänä kesänä toteutettavat työt ovat sijoittuneet aseman laiturialueelle, jonka vuoksi asema on ollut suljettuna metroliikenteeltä. Asemalaiturin alakaton ja metroradan seinien rakennustyöt ovat kesken, joten asemalla ovat käytössä väliaikaiset opasteet ja valaistus. Matkustajien turvallisen liikkumisen takaamiseksi laiturille on asennettu suojaseinä.

Parannushanke jatkuu Kontulan asemalla vuonna 2025, jolloin aseman läntinen sisäänkäynti rakennetaan kokonaisuudessaan uudelleen sekä uusitaan muun muassa liukuportaita ja hissejä.

Kaupunkiliikenne Oy:n suunnittelemalla perusparannuksella Kontulan metroasemaa saadaan nykyaikaistettua matkustajia paremmin palvelevaksi, turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi.

Kontulan ja Myllypuron asemien ollessa kiinni metroradalla tehtiin vaihdetöitä sekä korjattiin alikulkuja.

Myllypuron alueen Alakiventien ja Kukkaniitynpolun välisen Alakiven alikulun ja Mustanpuronpolun alikulun osalta korjattiin aiempia vaurioita ja uusittiin muun muassa vesieristeet. Korjaustöillä jatkettiin siltojen ja alikulkukäytävien elinkaarta.

Kurkimäen, Mustapuron ja Vuosaaren vaihdealueilla vaihdettiin 12 vaihdetta ja raideristeys. Vaihteiden uusimisella varmistetaan, ettei vaihdehäiriöitä tule, jolloin metroliikenne on jatkossa entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Muista kesän metron parannushankkeista poiketen vaihdetyöt tehtiin Kaupunkiliikenne Oy:n omien työntekijöiden voimin.

Työmaiden vuoksi kesän aikana useita metroasemia on pois käytöstä

Kaupunkiliikenne Oy toteuttaa kesän 2024 aikana useita metron parannushankkeita, jotka vaativat metron liikennekatkoja. Metroliikenne katkaistaan töiden vuoksi kesällä eri vaiheissa Rautatientorin metroasemalla sekä metron Mellunmäen haaralla.

Rautatientorin metroasema avautuu matkustajaliikenteelle 2.9. ja Mellunmäen metroasema 9.9.

Väylä: Lisäraiteiden esirakentaminen on alkanut Hyvinkään ja Riihimäen välillä

Väylä: Lisäraiteiden esirakentaminen on alkanut Hyvinkään ja Riihimäen välillä

HS: Turkulainen pääministeri pyrki tukkimaan hallitus­puolueiden suut Turun tunnin junasta

HS: Turkulainen pääministeri pyrki tukkimaan hallitus­puolueiden suut Turun tunnin junasta