Kaupunkiliikenne Oy etsii luovia keinoja säästää sähköä

Kaupunkiliikenne Oy etsii luovia keinoja säästää sähköä

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy osallistuu sähkönsäästötalkoisiin varautumalla mahdollisiin sähkökatkoihin ja tekemällä ennakoivasti erilaisia sähkönsäästötoimenpiteitä. Lauantaina 17.12. ryhdytään Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla mittaviin sähkönsäästötoimenpiteisiin pitämällä vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven.

Metro- ja raitiotieliikenne kulkee sähköllä. Liikenteen jatkumiseen sähkökatkojen aikana on varauduttu. Kunnossapidon toimintaedellytykset mahdollisen sähkökatkon aikana on varmistettu kartoittamalla kohteet, joissa sähkönjakelun tulee toimia kaikissa tilanteissa.

Liikennöinnin varmistaminen säästötoimenpiteistä huolimatta vaatii analysointia ja kokeiluja, jotta säästöjen kokonaisvaikutuksista saadaan luotettavaa tietoa. Varautumisessa Kaupunkiliikenne on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin, HSL:n ja jakeluverkkoyhtiöiden kanssa.

Kaupunkiliikenne on säästänyt sähköä syksystä lähtien lukuisin eri toimenpitein. Kuljettajia on muistutettu taloudellisesta ajotavasta Rullataan raiteilla -kampanjalla. Lisäksi metrojunankuljettajilla on ohjaamossa DAS eli Driver Advisory System, joka ohjaa kuljettajaa taloudelliseen ajotapaan.

Lauantaista 17.12. alkaen Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla pidetään vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven. Samalla portaiden kulkusuunta saattaa satunnaisesti muuttua.

Varikoiden ja asemien valaistusvoimakkuutta on vähennetty ja lamppuja on vaihdettu ledeiksi. Lisäksi toimistotilojen lämpötilaohjauksia on tarkistettu ja muutettu kaksi astetta alemmas.

Kaupunkiliikenne jatkaa työtä uusien sähkönsäästötapojen kehittämiseksi.

Suomi hakee kymmenien miljoonien EU-rahoitusta raidehankkeille

Suomi hakee kymmenien miljoonien EU-rahoitusta raidehankkeille

Tampere tilaa lisää raitiovaunuja

Tampere tilaa lisää raitiovaunuja