HSL: Ratikkareiteissä muutoksia kesällä

HSL: Ratikkareiteissä muutoksia kesällä

Raitioliikenteeseen vaikuttavat kesän aikana Mannerheimintien katutöiden eteneminen Oopperan risteykseen, Crusellinsillan korjaustyö Jätkäsaaressa sekä pienemmät työmaat.

Helsingin seudun liikenne HSL kertoo, että reittimuutoksia on linjoilla 1, 2, 4, 8 ja 10 maanantaista 3.6. alkaen. Raitiolinjat säilyvät samoilla poikkeusreiteillä syyskuuhun asti. Reittiopas kertoo ajantasaiset reitit poikkeusten aikana. Kesän reitit löytyvät Reittioppaasta, kun hakee reittiä tai aikataulua 3.6. jälkeiselle ajalle.

Nämä muutokset tulevat voimaan maanantaina 3.6.

  • Linja 1 siirtyy kulkemaan Rautatieaseman, Hakaniemen ja Kallion kautta. Linja ei kulje Töölön kautta ja reitiltä jäävät pois Helsinginkatu välillä Ooppera-Kaarlenkatu, Runeberginkatu ja Arkadiankatu. 

  • Linja 8 Arabian ja Jätkäsaaren välillä korvataan kesän ajan bussilinjalla 8X. Se kulkee linjan 8 reittiä, mutta käyttää pääosin ratikkapysäkkien viereisiä bussipysäkkejä.

  • Linjat 2, 4 ja 10 eivät käytä Oopperan pysäkkejä, vaan korvaavat pysäkit sijaitsevat Ruusulankadulla. Linjat kiertävät Oopperan risteyksen Töölön hallipihan ja Ruusulankadun kautta. Muuten reitit säilyvät ennallaan.

  • Linja 9B aloittaa liikenteen Jätkäsaaresta Ensi linjalle Kallioon. Linja kulkee Kampin, Rautatieaseman ja Kaisaniemen kautta eli tarjoaa metroa korvaavia yhteyksiä Rautatientorin metrokatkon aikana.

  • Yölinjan 9N päätepysäkki siirtyy Jätkäsaaressa Tahitinkadun uudelle päätepysäkille. Reitiltä jää pois Tyynenmerenkadun osuus.

  • Kaikkien raitiolinjojen aikatauluihin tulee muutoksia.

Seuraavat muutokset raitioliikenteessä tapahtuvat 17.6., kun kesäaikataulut tulevat voimaan ja linja 1T alkaa kulkea päivittäin. Syksyllä raitiovaunut palaavat Mannerheimintielle Runeberginkadun ja Arkadiankadun välille, mutta siirtyvät pois Runeberginkadun ja Reijolankadun väliseltä osalta. Linjoilla 2, 3, 4 ja 10 tulee käyttöön uusia poikkeusreittejä 2.9. Kerromme syksyn poikkeusreiteistä tarkemmin touko-kesäkuussa.

Raitiolinjaa korvaavassa bussissa 8X toimitaan kuten raitiovaunussa eli kyytiin voi nousta keskiovista. Voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle tai kortinlukijalle. Matkakortin lukijalaite on kuitenkin vain etuovella. Pysäkillä lähestyvälle bussille kannattaa näyttää pysähtymismerkkiä.

Mannerheimintien peruskorjauksessa tehdään töitä kesän aikana Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksessä eli Oopperan risteyksessä.  Syyskuussa alkaa peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä. Peruskorjaus vaikuttaa raitio- ja bussiliikenteeseen loppuvuoteen 2025 asti.

Kesällä 2024 on käynnissä Ruoholahden ja Jätkäsaaren yhdistävän Crusellinsillan korjaustyö sekä pienempiä työmaita. Raitiolinjat säilyvät samoilla poikkeusreiteillä kesän ajan.

HSL ei vastaa työmaista, mutta järjestää poikkeusliikenteen ja kertoo liikennemuutoksista. Poikkeusreitit on suunniteltu niin, että työmaista olisi joukkoliikenteen matkustajille mahdollisimman vähän haittaa.

Väylä: Suomen ja Ruotsin rajan ylittävää Tornionjoen ratasiltaa parannetaan

Väylä: Suomen ja Ruotsin rajan ylittävää Tornionjoen ratasiltaa parannetaan

HS: Länsirata teetti oman kannattavuusarvion - Tulos aiempaa parempi muttei vieläkään taloudellisesti kannattava hanke

HS: Länsirata teetti oman kannattavuusarvion - Tulos aiempaa parempi muttei vieläkään taloudellisesti kannattava hanke