HSL: Lokakuu tuo muutoksia ratikkaliikenteeseen Helsingissä

HSL: Lokakuu tuo muutoksia ratikkaliikenteeseen Helsingissä

Raitiolinjojen reitit muuttuvat maanantaina 2.10. Helsingissä. Huhtikuusta alkaen poikkeusreiteillä olleet linjat 2, 7 ja 9 palaavat Pasilaan sekä linja 1 reitilleen Käpylään.

Samalla linjan 2 päätepysäkki siirtyy Messukeskukselle, jonka kautta ei jatkossa kulje muita raitiolinjoja. Linjat 7 ja 9 kulkevat molempiin suuntiin Asemapäällikönkatua. Pasilan asemalla kaikki raitiolinjat käyttävät Pasilansillalla olevia pysäkkejä.

Linjan 9 päätepysäkki on Ilmalassa. Linjaa 7 jatketaan nyt HSL:n raitioliikenteen linjastosuunnitelman mukaisesti Pasilasta Nordenskiöldinkadun kautta Meilahden sairaalalle.

Raitioliikennettä Pasilan ja Sörnäisten välillä on korvattu bussilla 7X, jonka liikenne päättyy poikkeusreittien päättymisen myötä.

Raitiolinjat ovat olleet poikkeusreiteillä Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennustöiden vuoksi. Katujen viimeistelytyöt Pasilassa jatkuvat vielä loppuvuoden ajan. Raitioliikenteen Kalasataman ja Pasilan välillä on tarkoitus alkaa vuoden 2024 aikana.

Jätkäsaareen lisää viikonloppuliikennettä

Viikonloppuliikenne Jätkäsaareen tihenee 7.10. alkaen, kun linjat 1T ja 8T siirtyvät kulkemaan Länsiterminaalille lauantaisin ja sunnuntaisin.

Linja 8T kulkee noin kilometrin linjan 8 normaalia Saukonpaaden päätepysäkkiä pidemmälle Länsiterminaalille. Linja tarjoaa jatkossa Länsiterminaalilta nopeimman yhteyden metroon, Ruoholahden asemalle.

Linja 1T puolestaan kulkee keskustasta Bulevardin kautta Hietalahdenrantaan ja Länsiterminaalille. Terminaalille saapuva linja 1T jatkaa linjana 8T Ruoholahden suuntaan, ja vastaavasti saapuva linja 8T jatkaa linjana 1T Bulevardin suuntaan.

Länsiterminaaliin on aiemmin ajettu lisäliikennettä raitiolinjoilla 7 ja 9 laivojen saapumis- ja lähtemisaikoina. Pysyvä liikenteen lisääminen tarjoaa kuitenkin Jätkäsaareen tiheämpää raitioliikennettä läpi viikonlopun.

Muutokset linjoittain

  • Linja 1 palaa normaalille reitilleen Mäkelänkadulle ja Käpylään.

  • Linja 2 palaa Pasilaan, mutta sen päätepysäkki on jatkossa Messukeskuksella.

  • Linja 7 siirtyy uudelle reitilleen Pasilan kautta Meilahden sairaalalle. Reitti ei jatkossa kulje Pasilassa Messukeskuksen kautta, vaan linja kulkee Asemapäällikönkatua molempiin suuntiin. Reitin uusi osuus Pasilasta Meilahden sairaalalle kulkee Nordenskiöldinkatua pitkin.

  • Linja 9 palaa normaalille reitilleen Ilmalaan. Myöskään linja 9 ei jatkossa kulje Messukeskuksen kautta. Yöraitiolinjan 9N reitti jatkuu päivälinjan tavoin Ilmalaan. Yöbussiliikenne linjalla 23N päättyy.

  • Linja 1T kulkee 7.10. alkaen lauantaisin ja sunnuntaisin Länsiterminaalille. Linja 1 ei kulje jatkossa viikonloppuisin Eiraan, jossa palvelevat kuitenkin linjat 3 ja 6.

  • Linja 8T kulkee 7.10. alkaen lauantaisin ja sunnuntaisin Länsiterminaalille. Reittiä jatketaan Atlantinkatua pitkin Länsiterminaalille.

  • Muiden raitiolinjojen aikatauluihin tehdään muutoksia. Uudet reitit ja aikataulut löytyvät Reittioppaasta, kun reittiä hakee 2.10. jälkeiselle ajalle.

Väylä: Nokian ratapihahanke viivästyy kaavavalituksen takia

Väylä: Nokian ratapihahanke viivästyy kaavavalituksen takia

Väylä: Hyvinkää-Karjaa -rataosalla poistetaan riskipuita

Väylä: Hyvinkää-Karjaa -rataosalla poistetaan riskipuita