HSL: Metron työmaat etenevät aikataulussa

HSL: Metron työmaat etenevät aikataulussa

Metron matkustajamäärien ovat kasvaneet, kun koulut ovat alkaneet pääkaupunkiseudulla. HSL ja metron työmaista vastaava Kaupunkiliikenne Oy kehottavat matkustajia varautumaan hieman tavanomaista pidempiin matka-aikoihin.

- Kehotamme pyörän kanssa matkustavia välttämään Helsingin yliopiston ja Kampin asemia, jotta kaikki hissejä tarvitsevat pääsisivät käyttämään niitä sujuvasti.

Helsingin yliopiston asemaa ei ole mitoitettu suurille matkustajamäärille. Ruuhkia liukuportaissa ja hisseissä saattaa esiintyä erityisesti aamun ja iltapäivän vilkkaimpina tunteina. Hakaniemen metroasemalta pääsee helposti vaihtamaan raitioliikenteeseen. Linjoilla 9 ja 9B pääsee Hakaniemestä suoraan Kampin metroasemalle, jos matka jatkuu metrolla vielä länteen. Kampin suunnasta ratikalla kannattaa ajaa Hakaniemeen asti.

Metro ei täyty vielä Helsingin yliopiston asemalla, vaan mahdolliset ruuhkat johtuvat ennen kaikkea liukuportaiden ja hissien välityskyvystä sekä asemalaiturille yhtä aikaa turvallisesti mahtuvien matkustajien määrästä.

- Ruuhka-aikaan ihmisten pääsyä laiturialueelle joudutaan siis turvallisuussyistä rajoittamaan.

Metron poikkeusliikenne siirtyi uuteen vaiheeseen viime viikolla, kun Kontulan ja Myllypuron asemat avattiin taas matkustajille. Mellunmäen ja Rautatientorin asemat ovat edelleen suljettuina, eikä Helsingin yliopiston ja Kampin välillä kulje lainkaan metroliikennettä.

Metron työmaat etenevät suunnitellusti ja aikataulussaan. Rautatientorin aseman on määrä avautua matkustajille maanantaina 2.9., jolloin metron vuoroväli palaa normaalille, tiheämmälle tasolleen. Tuolloin liikennöintikatkoa vaatineet työvaiheet valmistuvat, mutta muut paloturvallisuuden parantamiseen liittyvän hankkeen työt vielä jatkuvat. Mellunmäen metroasema aukeaa viikkoa myöhemmin, maanantaina 9.9.

HSL: Raitiolinja 13 yhdistää Kalasataman ja Pasilan

HSL: Raitiolinja 13 yhdistää Kalasataman ja Pasilan

HSL:  Ratikkalinjan 13 avajaisjuhla maanantaina Kalasatamassa

HSL: Ratikkalinjan 13 avajaisjuhla maanantaina Kalasatamassa