HSL:  Metron kesäpoikkeuksista lisätietoja

HSL: Metron kesäpoikkeuksista lisätietoja

Metroliikenteessä on poikkeuksia kesällä 2024 sekä keskustassa että Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä. 3.6. alkaen metro ei kulje keskustan läpi, koska Rautatientorin metroasema on kiinni 3.6.–1.9. Mellunmäen asema on kiinni 3.6.-8.9. Myllypuron ja Kontulan asemat ovat osan kesästä suljettuina.

- Voit tutustua kaikkiin metron poikkeuksiin kesän 2024 aikana HSL:n verkkosivuilla osoitteessa https://hsl.fi/metro2024. Lisäksi voit tutustua reitteihin HSL-sovelluksen tai hsl.fi:n reittioppaassa, kun teet haun päivämäärälle 3.6. tai myöhemmin.

Rautatientorin metroasema on kiinni 3.6.–1.9., koska aseman paloturvallisuutta parannetaan. Metro ei voi liikennöidä aseman läpi, joten metron pääteasemat keskustassa ovat Kamppi Espoon suunnasta ja Helsingin yliopisto Itä-Helsingin suunnasta.

Kampin ja Helsingin yliopiston välisen osuuden voi kulkea kävellen tai raitiovaunulla. Raitiovaunu 9 ja metroa korvaava linja 9B kulkevat Hakaniemen, Kaisaniemenkadun, Rautatieaseman ja Simonkadun raitiovaunupysäkkien kautta. Helsingin yliopiston asemalla raitiovaunut pysähtyvät Kaisaniemenkadun pysäkillä. Kampin metroasemaa lähinnä oleva pysäkki on Simonkatu.

Paloturvallisuuden lisäksi Rautatientorin aseman ulkoasu kohenee, kun muun muassa valaistus uudistuu.

Metro kulkee tiheimmillään Helsingin yliopiston ja Itäkeskuksen välillä 5 minuutin välein sekä Kampin ja Kivenlahden välillä 6 minuutin välein. Poikkeuksen aikana kaikki Espoon-suunnan metrojunat ajavat Kivenlahteen asti. Metro kulkee Espoosta vain Kamppiin asti.

Mellunmäen metroasema on kiinni 3.6.–8.9. Länsimäentien ylittävän metrosillan korjauksen takia. Kontulan asema on suljettuna 24.6.–4.8. aseman peruskorjauksen takia. Lisäksi Myllypuron metroasema on kiinni 8.7.–4.8. metroradan siltojen peruskorjausten takia.

Metroa korvaa bussilinja 99M. 99M ajaa Kontulan ja Mellunmäen välillä 3.–23.6. ja 5.8.–8.9. Kun Kontulan metroasema on suljettu juhannuksen jälkeen, 99M ajaa Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä.

Normaalisti kulkevat bussilinjat, kuten Mellunmäen ja Kontulan asemien kautta kulkeva runkolinja 560, tarjoavat korvaavia yhteyksiä. Linjat 92, 94 ja 95 kulkevat tavanomaista tiheämmin.

3.6. raitiovaunujen reitit muuttuvat. Lisäksi kesän aikana on poikkeuksia junaliikenteessä: rantaradan liikenne katkeaa kuukaudeksi Leppävaaran länsipuolella juhannuksen jälkeen ja pääradalla junat kulkevat tavallista harvemmin.

- Joukkoliikenne kulkee läpi kesän. Helpoiten selvität oman reittisi HSL-sovelluksen tai hsl.fi:n reittioppaan avulla. Voit katsoa kesän reittejä jo nyt valitsemalla matkan päivämääräksi 3.6. tai myöhemmin.

VR ja Yara ympäristöyhteistyöhön lannoitekuljetuksissa

VR ja Yara ympäristöyhteistyöhön lannoitekuljetuksissa

Kaupunkiliikenne: Koskelan uudelle varikolle asetettu korkeat ympäristö- ja toiminnallisuustavoitteet

Kaupunkiliikenne: Koskelan uudelle varikolle asetettu korkeat ympäristö- ja toiminnallisuustavoitteet