HKL nimesi ratikat entisille toimitusjohtajille

HKL nimesi ratikat entisille toimitusjohtajille

Helsingin raiteilla voi nyt bongata Suvi ja Matti -nimiset raitiovaunut, kun Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL nimesi omat ratikat pitkäaikaisille entisille toimitusjohtajille, Helsingin seudun liikenteen HSL:n Suvi Rihtniemelle ja HKL:n Matti Lahdenrannalle.

- Raitiovaunun nimeäminen on tunnustus ja kiitos pitkäaikaisesta työstä joukkoliikenteen hyväksi, liikelaitos kertoo tiedotteessaan.

Nimettävät vaunut valittiin HKL:n Artic-sarjan raitiovaunusta, joiden numerointi on 400-sarjaa. Nimikkoratikka valikoituu tämän sarjan vaunuista menneiden työvuosien mukaisesti. Suville on nimetty ratikka 418, joka juontaa juurensa Suvi Rihtniemen yhteensä 18 työvuodesta HSL:ssä ja sen edeltäjässä YTV:ssä. Matti Lahdenrannan nimi koristaa vaunua numero 414 kiitoksena työstä HKL:n ja HKL-Bussiliikenteen toimitusjohtajana.

Jo aiemmin tämän tunnustuksen työurastaan on saanut Yrjö Judström, joka on tehnyt pitkän uran Helsingin kaupungilla ja hallintojohtajana HKL:ssä. Yrjö-ratikan numero on 437. Tämä vaunu on ollut liikenteessä jo toukokuusta 2019.

- Pohdimme HKL:ssä mieleenpainuvaa tapaa kiittää pitkän ja merkittävän uran joukkoliikenteen edistämiseksi tehneitä henkilöitä. Raitiovaunujen nimeämistä on tehty joissain Euroopan kaupungeissa. Katsoimme, että se voisi olla meillä tähän hyvä ja kunnioittava tapa muistaa joukkoliikennetyöstä, HKL:n toimitusjohtajan paikalta joulukuun alussa Kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi siirtynyt Ville Lehmuskoski toteaa.

Suvi ja Matti liikennöivät normaalissa linjaliikenteessä muiden vaunujen tavoin.

VR FleetCare on VR Groupin uusimman dieselveturin kunnossapitäjä

VR FleetCare on VR Groupin uusimman dieselveturin kunnossapitäjä

Tampereen Ratikan taiteen ”Kyytiläiset” saapuivat Santalahteen

Tampereen Ratikan taiteen ”Kyytiläiset” saapuivat Santalahteen