Bloggaaja: Karkkiautomaatteja lipunmyyntiautomaattien sijaan

Bloggaaja: Karkkiautomaatteja lipunmyyntiautomaattien sijaan

Tunnettu bloggaaja Saku Timonen arvostelee voimakkaasti kirjoituksessaan pääkaupunkiseudun lähijunien lipunmyyntiuudistusta.

- Kun jokin julkinen palvelu huononee tai loppuu kokonaan, niin sen sanotaan tehostuvan ja paranevan. Näin kävi kesäkuussa, kun lipunmyynti loppui lähijunissa. Kun asiasta tiedotettiin huhtikuussa, niin kaiken sanottiin hoituvan hyvin. Lipunmyyntiautomaatit tulevat jokaiselle asemalle ja konduktöörit kiertävät junien kaikissa vaunuissa ihan pareittain palvelemassa asiakkaita. Lippuja he eivät kuitenkaan myy. Liputtomalle matkustajalle rapsautetaan tarkastusmaksu tai hänet voidaan poistaa junasta. Ei auta, vaikka hän kuinka heiluttelisi seteleitä ja haluaisi maksaa matkansa. Ei tullut myöskään lipunmyyntiautomaatteja, vaan tuli karkkiautomaatit.

- Tämän palvelun paranemisen me nielemme mukisematta.

Karkkiautomaateilla Timonen viittaa HS:n uutiseen, jonka mukaan Koivuhovin asemalle on tuotu juoma- ja karkkiautomaatti ennen lippuautomaattia. Lehden haastattelema nainen kertoo lähettäneensä HSL:lle palautetta lippuautomaatin puuttumisesta, muttei ole saanut vastausta viestiinsä.

- Ehkä heidän palvelunsa on ruuhkautunut. Monet ovat kysyneet lippuautomaateista konduktööreiltä, jotka ovat VR:n palveluksessa. HSL voi lisätä tiedottamista automaateista, ettei konduktöörejä syytettäisi siitä, mikä heille ei kuulu.

Liittojohtajat: Näivetetäänkö Suomen rautatieliikenne?

Liittojohtajat: Näivetetäänkö Suomen rautatieliikenne?

"Rautatieyhtiöt tekevät helppoa rahaa yhteiskunnan kustannuksella"

"Rautatieyhtiöt tekevät helppoa rahaa yhteiskunnan kustannuksella"