VR:  Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan liikenteen viikkokausiksi kesällä

VR: Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan liikenteen viikkokausiksi kesällä

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle. VR korvaa kaikki Helsingin ja Kupittaan väliset kaukojunat ja lähiliikenteen H-junat busseilla 24.6.–28.7.

Väyläviraston ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon juhannuksesta alkaen. Espoon kaupunkirata -hankkeessa tehdään liikennekatkon aikana mm. räjäytys- ja louhintatöitä uusien raiteiden rakentamista varten.

- Korvaamme katkon aikana kaikki Helsinki–Kupittaa-välin kaukojunat ja Hanko–Karjaa-välin lähijunat busseilla. Kaukoliikenteen junia korvaavat bussit jatkavat Kupittaalta Turun päärautatieasemalle sekä laivojen kulkuaikoina Turun satamaan ja päinvastoin.

Kirkkonummen ja Helsingin välillä on samoihin ratatöihin liittyviä 24 tunnin liikennekatkoja touko- ja syyskuussa: 5.5., 9.5., 19.5., 26.5., 22.9. ja 29.9. sekä kolme 48 tunnin katkoa lauantaista sunnuntaihin 31.8.–1.9., 7.9.–8.9. ja 14.9.–15.9.

HSL-liikenteen A-junia ajetaan juhannuksesta alkavan viiden viikon liikennekatkon aikana myöhäisiltojen, öiden ja varhaisaamujen L-junien tilalla ja viikonloppuisin A-junan vuoroväli tihenee 10 minuuttiin. Arkipäivien ruuhka-aikoihin Leppävaaran ja Helsingin välille tulee U-tunnuksella kulkevia nopeita vuoroja, jotka liikennöivät kolme kertaa tunnissa ja jotka pysähtyvät vain Huopalahdessa sekä Pasilassa. Leppävaaran länsipuolisille HSL-liikenteen junille on bussikorvauksia. Niiden aikataulut päivittyvät kevään aikana hsl.fi:n ja HSL-sovelluksen reittioppaaseen.

Kaukoliikenteen junat ovat tällä hetkellä myynnissä 16.6. saakka.

- Julkaisemme kesän kaukojunat 28.7. saakka myyntiin tiistaina 19. maaliskuuta kello 10. Saman ajanjakson lähijunat ja bussikorvaukset tulevat toukokuun loppuun mennessä näkyviin vr.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahakuun.

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen myös muilla reitillä.

Väylä: Tammerkosken ratasillat peruskorjataan - Lähijunaliikenne perutaan kuukausiksi

Väylä: Tammerkosken ratasillat peruskorjataan - Lähijunaliikenne perutaan kuukausiksi

Ministeri: Lentoradan suunnittelu etenee

Ministeri: Lentoradan suunnittelu etenee