Ministeri: Lentoradan suunnittelu etenee

Ministeri: Lentoradan suunnittelu etenee

Suomi-rata Oy:n nimi muuttuu Lentorata Oy:ksi. Yhtiön tehtävänä on suunnitella Pasilasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Keravalle kulkeva Lentorata rakentamisvalmiuteen saakka.

Muutos perustuu pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelmaan. Sen mukaisesti hallitus vie eteenpäin Lentorata-hanketta, varaa määrärahat hankkeen suunnitteluun ja valmistelee Lentoradan toteuttamispäätöksen.

- Jatkovalmistelussa tulee selvittää kaikki vaihtoehdot hankkeen kustannustehokkaalle toteuttamiselle ja tunnistaa parhaat tekniset toteutustavat. Tärkeää on hankkeen kattava ja jatkuva riskien hallinta sekä hyvä kustannusten hallinta, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps.) kertoo.

Muutoksen jälkeen valtion osuus Lentorata Oy:stä on 70 prosenttia. Yhtiön osakkaita ovat valtion lisäksi Helsingin kaupunki 18,17 prosentin osuudella, Vantaan kaupunki 9,08 prosentin osuudella sekä Lahden kaupunki 2,75 prosentin osuudella.

Suunnitteluhankkeen kokonaiskustannusarvio on 25 miljoonaa euroa ja arvioitu valmistuminen vuonna 2028. Yhteyden rakentamisvaiheesta ei ole tehty päätöksiä. Mahdollinen päätös rakentamisvaiheeseen siirtymisestä ja rahoituksesta tullaan tekemään myöhemmin.

VR:  Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan liikenteen viikkokausiksi kesällä

VR: Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan liikenteen viikkokausiksi kesällä

Kaupunkiliikenne: Metron nopeusrajoitusta Herttoniemen ja Kulosaaren välillä jatketaan toistaiseksi

Kaupunkiliikenne: Metron nopeusrajoitusta Herttoniemen ja Kulosaaren välillä jatketaan toistaiseksi