VR Transpointin idän tavaraliikenne käynnistyy

VR Transpointin idän tavaraliikenne käynnistyy

VR Transpoint keskeytti idän tavaraliikenteen 27.3. Venäjän rautateihin (RZD) kohdistuvien Iso-Britannian pakotteiden vuoksi. Maan viranomaisilta saadun tarkennuksen mukaan kyseiset pakotteet eivät kuitenkaan koske VR-konsernin sopimuksia. VR Transpointin idän tavaraliikenne käynnistyy uudelleen keskiviikkona 30. maaliskuuta.

- Viime viikolla tulleen päätöksen jälkeen olemme jatkaneet keskusteluja Britannian viranomaisten ja pankkien kanssa pakotteiden velvoittavuudesta yhtiötämme kohtaan. Viranomaisten ja pankkien täsmennetyn tulkinnan mukaan pakotteet eivät koske toimintaamme. Näin ollen voimme jatkaa tärkeää rautateiden vienti-, tuonti- ja transitoliikennettä ja pitää samalla Suomen vientiteollisuuden pyörimässä. Pakotteet kohdistuvat usein henkilöihin ja sitä kautta lähettäjiin tai tavaranomistajiin ja pakotteiden alaisia kuljetuksia emme jatkossa kuljeta. Mahdollisista pakotteista ja lisärajoituksista päättävät viranomaiset ja toimimme aina heidän ohjeistuksensa mukaan, VR Groupin toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo.

VR Transpointin palvelut painottuvat vientiteollisuuden tuote- ja raaka-ainekuljetuksiin. VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit vuonna 2021 oli noin 37 miljoonaa tonnia. Suomen ja Venäjän välinen rahti on noin kolmannes kokonaistonneista. 

Allegro-matkustajaliikenne keskeytettiin maanantaista 28.3. alkaen toistaiseksi. Päätöksellä ei ole vaikutusta Allegron liikennöintiin.

Raidealan liitot eivät lämpene venäläisvaunujen poikkeusluvalle kotimaan liikenteessä

Raidealan liitot eivät lämpene venäläisvaunujen poikkeusluvalle kotimaan liikenteessä

LVM: Itäradan suunnittelu vauhtiin

LVM: Itäradan suunnittelu vauhtiin