VR suosittelee HSL-junaa autottomana perjantaina 22.9.

VR suosittelee HSL-junaa autottomana perjantaina 22.9.

Autotonta päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 22.9. osana Euroopan liikkujan viikkoa. VR ja Helsingin seudun liikenne HSL kannustavat autoilijoita suosimaan ympäristöystävällistä joukkoliikennettä.

– Junalla tai muilla julkisilla matkustaminen on aina ilmastoteko ja usein omalla autolla matkustamista edullisempaa. Liityntäpysäköintejä hyödyntämällä kauempana asuvat pääsevät hyödyntämään tiheää ja täsmällistä lähijunaliikennettä sekä voivat säästää matka-aikaa ja rahaa, VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola muistuttaa.

VR ja HSL mahdollistavat autottoman päivän julkisen liikenteen palveluillaan ja kertovat liikkujan viikon kampanjassaan peräti sata syytä jättää auto kotiin.

Yksi niistä on täsmällisyys: esimerkiksi junan kyydissä liikenneruuhkaan juuttuminen ei ole riskinä, vaan perille pääsee aikataulussa.

HSL-lähijunien täsmällisyys tänä vuonna huippuluokkaa

HSL-liikenteessä ajetaan joka viikko noin 4 500 lähijunavuoroa. Niiden täsmällisyys on tänä vuonna ollut erinomaisella tasolla. Täsmällisyyttä kuvaava keskimääräinen myöhästymisaika oli tammi–elokuussa 33 sekuntia. Elokuussa keskimääräinen myöhästyminen oli 21,6 sekuntia.

– Tämä on mittaushistoriamme paras täsmällisyys HSL-junaliikenteessä. Matkustaja voi junan valitessaan luottaa, että pääsee perille tasan aikataulussa, HSL:n junaliikenne-yksikön päällikkö Tuomo Lankinen iloitsee.

VR:n tavoite HSL-liikenteen täsmällisyydessä on alle 36,6 sekunnin keskimääräinen myöhästyminen. Täsmällisyyttä mitataan junien määräasemilla ja tietyillä väliasemilla: Tikkurilassa, Vantaankoskella ja Leppävaarassa.

VR:n ja HSL:n kysely: Työntekijöiden paluu toimistolle vaatii houkuttelua

VR:n ja HSL:n kysely: Työntekijöiden paluu toimistolle vaatii houkuttelua

 Pikaraitiolinja 15 aloittaa liikennöinnin lokakuun loppupuolella

Pikaraitiolinja 15 aloittaa liikennöinnin lokakuun loppupuolella