VR: Junaliikenne katkeaa kahdeksi vuodeksi Turussa

VR: Junaliikenne katkeaa kahdeksi vuodeksi Turussa

Kupittaa-Turku -ratahankkeessa Väylävirasto rakentaa Kupittaan ja Turun ratapihan välille kaksoisraiteen sekä tekee parannustöitä Turun aseman ratapihalla ja Turun tavararatapihalla. Väylävirasto kertoo hankkeen etenemisestä omilla verkkosivuillaan ja hankkeen Facebook-sivuilla.

Ratatyöt katkaisevat matkustajaliikenteen Kupittaan aseman ja Turun päärautatieaseman välillä kahden vuoden ajaksi 15.8. alkaen.

Helsingistä ei katkon aikana voi matkustaa suoralla junayhteydellä Turun päärautatieasemalle, vaan junien pääteasemana on Kupittaa, josta Fölin bussilinjat 32 ja 42 kulkevat noin 10 minuutin vuoroväleillä Kupittaan asemalta Turun keskustan kautta päärautatieasemalle. Bussilipun voi ostaa helposti lähimaksulla kyytiin noustessa. Kupittaan aseman verkkosivulle on ennen ratakatkon alkua tulossa tietoa eri tavoista jatkaa matkaa Kupittaalta muualle Turkuun.

VR järjestää korvaavan bussiyhteyden Helsingin suunnalta Turun satamaan sekä satamasta Helsinkiin päin matkustaville. Bussiyhteys kulkee Kupittaan asemalta Turun satamaan ja satamasta Kupittaan asemalle ja liput korvaavaan bussiin myydään VR:n normaaleissa myyntikanavissa, kun asemaksi valitsee ”Turku Satama”.

Tampereen ja Turun välinen rata on käytössä tavalliseen tapaan Turun satamaan saakka. Helsingin ja Tampereen suuntien välillä matkustettaessa junan vaihtaminen Turussa ei ole ratakatkon aikana mahdollista. Matkustajat, joiden reitillä tavallisesti olisi vaihto Turussa, saavat vr.fi:ssa tai VR Matkalla -sovelluksessa vaihtoehtoisia yhteysehdotuksia matkahaun tuloksiin. Satamasta Tampereen suuntaan ja sitä kautta muualle Suomeen jopa paranevat, kun kahden Tampereen-junan lähtöasemaksi vaihtuu Turun sijasta Turun satama.

Sarjalipun tai kausilipun käyttäjät, joiden lippuun on määritelty asemaksi Turun päärautatieasema, voivat kesällä vaihtaa VR Matkalla -sovelluksessa tai vr.fi:ssa lippunsa määräasemaksi Kupittaan. Asemanvaihto-ominaisuus tulee sovellukseen ja vr.fi-sivustolle ennen ratakatkon alkua. Aseman vaihtaminen tapahtuu matkan varaamisen yhteydessä.

Ratakatkon aikana tehtävät parannustyöt mahdollistavat nopean junayhteyden kehittämisen Helsinki-Turku-välille. Turun rautatieasemasta tulee esteettömämpi, radan lähistön meluhaitat vähenevät ja raideliikenteestä tulee sujuvampaa sekä Rantaradalla että Turku-Toijala -välillä.

(Kuvituskuva: Turun rautatieasema)

VR: Käänne parempaan tapahtunut junaliikenteessä - Tulos vielä heikko

VR: Käänne parempaan tapahtunut junaliikenteessä - Tulos vielä heikko

Lehti: Rautatieläiset sabotoivat Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan

Lehti: Rautatieläiset sabotoivat Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan