VR Groupin uudella toimitusjohtajlla takanaan pitkä ura Lidlissä

VR Groupin uudella toimitusjohtajlla takanaan pitkä ura Lidlissä

VR Groupin toimitusjohtajaksi on nimitetty Lauri Sipponen. Hän aloittaa tehtävässään 5.8.. 

Aiemmin Sipponen on toiminut lähes 20 vuotta erilaisissa liiketoiminnan johto- ja kehittämistehtävissä Lidl Suomessa, joista vuodet 2010-2019 yhtiön toimitusjohtajana. Sipponen toimii tällä hetkellä viiden eri yhtiön hallituksessa jäsenenä ja lisäksi CAP-Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana. 

- Olen iloinen, että saamme erittäin kokeneen ja ammattitaitoisen liiketoimintajohtajan kehittämään VR Groupia liikkumisen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullisena palveluyrityksenä, VR Groupin hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén sanoo. 

- Valinnassa painottui kokemus liiketoiminnan kehittämisestä strategian mukaisesti vastuullisesti ja yhdessä henkilöstön kanssa. 

Sipponen muistuttaa, että VR Group on kaikkien suomalaisten yhteinen yritys.

- Henkilöliikenteessä raiteilla ja sähköbusseilla tehdään noin sata miljoonaa matkaa vuosittain. Logistiikkaratkaisuissa VR Transpointin rooli raskaan teollisuuden kumppanina on erittäin merkittävä ja VR Fleetcare on kunnossapitoalan edelläkävijä kansainvälisesti.

- Toimintamme tukee suoraan ilmastotavoitteita ja vihreää siirtymää. Mitä paremmin onnistumme, sitä enemmän koko ympäröivä yhteiskunta hyötyy. Odotan innolla, että pääsen mukaan kehittämään kestäviä liikenneratkaisuja Suomessa ja lähialueilla yhdessä henkilöstön kanssa. 

Sipposen mukaan VR:n menestystekijät ovat mitä suurimmassa määrin asiakaspalvelua.

- Konsernin henkilökunnasta minulla on positiivisia kokemuksia kuluttaja-asiakkaana ja samoin logistiikkapalveluista yritysasiakkaana. Koen erittäin mieluisana päästä mukaan tähän taitavaan joukkoon. 

VR Groupin toimitusjohtajan tehtävä tuli avoimeksi edellisen toimitusjohtajan ilmoitettua viime maaliskuussa siirtymisestään toisen yrityksen palvelukseen.  

Kansanedustajat: VR-Yhtymän henkilöstöpolitiikka on täysin ala-arvoista ja paheksuttavaa

Kansanedustajat: VR-Yhtymän henkilöstöpolitiikka on täysin ala-arvoista ja paheksuttavaa

Väylä:  Rataverkon reaaliaikaiset tiedot koottiin yhteen

Väylä: Rataverkon reaaliaikaiset tiedot koottiin yhteen