Vetoomus kansalaisille - Malttia liukuportaissa!

Vetoomus kansalaisille - Malttia liukuportaissa!

Metroasemilla kulkee satojatuhansia matkustajia päivittäin. Isossa joukossa sattuu haavereita, erityisesti liukuportaissa. Kaupunkiliikenne Oy, Helsingin seudun liikenne HSL ja KONE haluavat yhteistuumin kiinnittää matkustajien huomion liukuportaiden turvallisuuteen järjestämällä aiheesta kampanjan, joka tulee näkymään torstaina 12.10. Rautatientorin, Sörnäisten ja Matinkylän metroasemilla sekä metrojunien digiscreeneillä ja toimijoiden somekanavissa.

- Kun ihmisiä on paljon liikenteessä ja kaikki kulkevat hieman eri tahtiin, on tärkeää, että otamme muut huomioon: seisomme liukuportaissa oikealla puolella, pidämme kaiteesta kiinni emmekä vahingossa töni kanssamatkustajia – edes kiireessä. Vaikka liukuportaat ovat lähtökohtaisesti turvalliset, ihmisten käyttäytyminen aiheuttaa monesti vakaviakin vaaratilanteita. Siksi liukuportaisiin liittyvät riskit on hyvä huomioida, toimijat toteavat tiedotteessa.

Tapaturmille altistuvat erityisesti lapset ja ikääntyneet.

- On tärkeää, että liukuportaissa lapsi pitää joko aikuisen kädestä tai kaiteesta kiinni. Jo pelkkä kiireessä aiheutettu tönäisy saattaa kaataa lapsen tai vanhuksen. Kompastuminen liukuportaissa on monin verroin vaarallisempaa kuin tavallisissa portaissa.

Koirien kanssa sattuu toisinaan tapaturmia.

- Siksi on tärkeää, että jos koiraa ei voi pitää sylissä, sen kanssa mennään liukuportaiden sijaan hissillä. Koira ei osaa askeltaa liukuportaissa samoin kuin ihminen, joten sen tassu voi jäädä helposti puristuksiin.

- Lastenvaunujen, polkupyörän ja muiden isojen tavaroiden kanssa tulee aina käyttää hissiä. Jos ote lipeää vaikkapa liukuportaiden yllättäen pysähtyessä, voi karkuun päässyt kulkupeli aiheuttaa vakavan onnettomuuden lapselle, itselle tai kanssamatkustajille. Hissillä kannattaa kulkea aina silloin, kun liukuportaissa on pienikin riski vaaratilanteelle.

HSL kampanjoi pikaratikan turvallisuudesta Raide-Jokerin reitin kouluissa

HSL kampanjoi pikaratikan turvallisuudesta Raide-Jokerin reitin kouluissa

Hallitus haluaa lisää tietoa rautatieasemien esteettömyydestä

Hallitus haluaa lisää tietoa rautatieasemien esteettömyydestä