Uusi lähijunayhteys mietityttää Tampereen seudulla

Uusi lähijunayhteys mietityttää Tampereen seudulla

Julkisuudessa on pohdittu, voisivatko tiheästi pysähtyvät lähijunat liikennöidä vaikkapa kahdesti tunnissa reitillä Nokia–Tampere–Orivesi lähivuosina. 

Rautatiealan Unionin RAUn hallituksen jäsen Matti Jämsä pitää hienona asiana, että asia nostetaan jälleen esiin.

 - Käyttäjäkokemukset Nokian liikenteestä ovat olleet positiivisia. Raideliikenteen kehittäminen vaatii yhteisiä panostuksia Tampereen seudun kunnilta ja kaupungeilta. Valehtelisin jos sanoisin, etteivät hankkeet rahaa tarvitsisi. 

Jämsän mukaan Tampere-Nokia välin käyttöönotto oli tietyllä tapaa helppo olemassa olevan liikenteen takia. Tesoman alueen ihmismassat ja alueen uudisrakentaminen tukevat tulevaa pysäkkiä.

- Tampere-Orivesi välin kehittämistä odottelisin. Orivedelle asti jo oleva kaksoisraide varmasti mahdollistaisi, että liikennettä pystyttäisiin kasvattamaan ja sovittamaan yhteen nykyisen lisäksi. Tarvitsee kuitenkin huomioida, että nykyisen liikenteen sekaan lisättävät junat varaisivat ratakapasiteettia. Kyseinen päätös vaati panostamista radan laitteisiin sekä liikenteen helpottamisen näkökulmasta 1-3 ns. puolenvaihtopisteen luominen helpottaisi liikenteen sujuvuutta. 

- Tavaraliikenteen kulku on turvattava. Kyseessä ovat isot tavaramassat ja se vaati jonkinnäköisen toleranssin. Lisäksi ratakapasiteettia käyttävät ratatyöt ja siihen liittyvät koneet. 

VR: Transpointin liiketoimintoja koskeva yrityskauppa on toteutunut

VR: Transpointin liiketoimintoja koskeva yrityskauppa on toteutunut

VR: Junalla on turvallista matkustaa jouluna

VR: Junalla on turvallista matkustaa jouluna