Raitiolinja 13 alkaa liikennöidä Kalasataman ja Pasilan välillä Helsingissä elokuussa

Raitiolinja 13 alkaa liikennöidä Kalasataman ja Pasilan välillä Helsingissä elokuussa

Helsingin ratikkaverkko laajenee uusille alueille maanantaina 12.8, kun liikenne uudella linjalla 13 käynnistyy. Kaupunkiliikenne vastaa linjan liikennöinnistä ja kunnossapidosta.

Uusi raitiolinja 13 luo poikittaisen raideyhteyden Kalasataman ja Pasilan välille. Sen päätepysäkit ovat Länsi-Pasilassa Maistraatintorilla ja Sompasaaren eteläkärjessä sijaitsevassa Nihdissä.

Liikenteen aloittamisen edellytykset ovat kunnossa: sekä kalustoa että kuljettajia on riittävästi, rata- ja muut rakennustyöt on saatu valmiiksi ja infra on valmis liikennöintiä varten.

Linja 13 aloittaa liikenteensä maanantaiaamuna 12.8. klo 5.27 Nihdistä. Tarkkoihin aikatauluihin voi tutustua jo lähipäivinä hsl.fi:n reittioppaassa. Linja kulkee arkisin ruuhkassa ja päiväaikaan kymmenen minuutin välein. Sitä ajetaan Helsingin kaupunkiratikoista tutulla kalustolla eli Artic- ja nivelvaunuilla.

Raitiolinjaa 13 ajavat kantakaupungin raitiovaununkuljettajat. Kaupunkiliikenne perehdyttää nykyiset sekä uudet kuljettajat kesällä.

Uusi linja tuo kokonaan uuden poikittaisen yhteyden kahden joukkoliikenteen solmukohdan välille, ja samalla ratikat valtaavat uusia alueita. Yhteydet Pasilaan paranevat Kalasataman lisäksi esimerkiksi Hermannista ja Arabianrannan eteläosista. Kun Laajasalon ja Hakaniemen yhdistävä Kruunusillat-yhteys valmistuu 2020-luvun loppupuolella, Pasilasta muodostuu suora ja vaihdoton joukkoliikenneyhteys myös Laajasalon Kruunuvuorenrantaan asti.

Kansanedustajat: Aikooko valtionyhtiö VR hoitaa junien verkkoyhteydet kuntoon?

Kansanedustajat: Aikooko valtionyhtiö VR hoitaa junien verkkoyhteydet kuntoon?

Kaupunkiliikenne:  Kontulan metroasema suljetaan perusparannuksen vuoksi

Kaupunkiliikenne: Kontulan metroasema suljetaan perusparannuksen vuoksi