Oulu ja Tampere: Pääradan liikennettä nopeutettava

Oulu ja Tampere: Pääradan liikennettä nopeutettava

Demokraatti kertoo, että Oulu ja Tampere ajavat yhdessä pääradan kehittämistä siten, että matka-ajat lyhenisivät selvästi nykyisestä Helsingin, Tampereen ja Oulun välillä.

Lehden mukaan tavoitteena on neljän tunnin matka-aika Helsingin ja Oulun välille.

- Tämä tarkoittaisi käytännössä tunnin junayhteyttä Helsingistä Tampereelle ja kolmen tunnin yhteyttä Tampereelta Ouluun. Samalla matka-ajat lyhenevät Seinäjoelle ja Kokkolaan.

- Oulun ja Tampereen kaupunkien mukaan valtiovarainministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön tulee osoittaa riittävä määräraha, jotta Liikennevirasto pääsee jo tänä vuonna aloittamaan tämän koko Suomen pääradan yleis- ja ratasuunnittelun.

Lehti toteaa, että pääradan matka-aikojen lyhentämisellä olisi suuri vaikutus monen suomalaisen arjen sujuvuuteen ja yritysten toimintaedellytyksiin, sillä yli kolme miljoonaa suomalaista asuu pääradan varrella.

- Lisäksi Euroopan komission esitys Suomen pääradan saattamisesta osaksi TEN-T -ydinverkkokäytävää tukee Tampereen ja Oulun kaupunkien esitystä.

Tampereen pormestari Lauri Lyly muistuttaa, että päärata on Suomi-rata.

– Tämä liikenteen pääväylä ja Suomen elinvoiman keskeinen tukiranka vaatii nopeita investointeja. Rata on Suomen vilkasliikenteisin ratayhteys, joka mahdollistaa saavutettavuuden ja sen kautta elinvoiman laajasti Suomessa. Suunnittelun lähtökohtana pitää olla, että matkustusliikenteen kulkunopeudet saadaan nostettua 250 kilometriin tunnissa.

Kaikilla kantametron asemilla pääsee pian pukille Helsingissä

Kaikilla kantametron asemilla pääsee pian pukille Helsingissä

Kansanedustaja: Hallitukselta loppuivat eväät kesken liikenteessä

Kansanedustaja: Hallitukselta loppuivat eväät kesken liikenteessä