NRC Group Finland voitti sopimuksen kahdesta kunnossapitoalueesta Pohjois-Suomessa

NRC Group Finland voitti sopimuksen kahdesta kunnossapitoalueesta Pohjois-Suomessa

NRC Group Finland on voittanut kilpailutuksen ratojen kunnossapidosta Pohjois-Suomeen sijoittuvilla alueilla 9 ja 11. Sopimuksen kiinteähintainen arvo on noin 16,1 miljoonaa euroa, minkä lisäksi sopimukseen sisältyy yksikköhintaisia osuuksia mm. talvikunnossapidon ja vauriokorjausten osalta.

Sopimuskausi alkaa marraskuussa 2020 ja jatkuu lokakuuhun 2023 saakka. Sopimuksessa on kahden vuoden optiomahdollisuus. Tilaaja on Väylävirasto.

– Sopimus on meille strategisesti todella tärkeä, koska uusien alueiden avulla saamme kasvatettua NRC:n markkinaosuutta Väyläviraston raiteiston kunnossapidosta, kunnossapidon liiketoimintajohtaja Katja Pekkanen toteaa.

– Tarjous on laadittu huolellisesti ja sen tekeminen on vaatinut paljon työtä, joten iso kiitos kuuluu koko tarjoustiimille.

Kunnossapidettävä alue pitää sisällään 1200 raidekilometriä, 589 vaihdetta ja saman verran tasoristeyksiä. Alue on hyvin vaihteleva: Kokkolasta Ouluun ulottuva noin 280 raidekilometrin osuus on nopean liikenteen rataa, ja toisaalta Vartiuksesta Ouluun, Raaheen ja Kokkolaan kulkevat osuudet ovat tärkeitä tavaraliikenneväyliä. Lisäksi alueeseen kuuluu vähäliikenteisiä ratoja Kontiomäestä Porokylään ja Haapajärveltä Äänekoskelle.

Alueiden 9 ja 11 kunnossapidon projektipäällikkönä tulee toimimaan Petri Nevanperä. Toimeen tartutaan jo kesäkuussa, sillä projektin valmistautumisjakso alkaa 15.6. ja jatkuu kunnossapitosopimuskauden alkuun 1.11. asti.

– Valmistautumisjakso on todella tärkeä nyt, kun aloitetaan meille uutta kunnossapitoaluetta. Muodostamme projektiorganisaation, sovimme projektin toimintamallit ja suunnittelemme työt heti valmistautumisjakson alettua. Rekrytoimme myös paljon uusia henkilöitä projektille.

– Hyvin hoidettu valmistautumisjakso on ehdoton edellytys projektin laadukkaalle toteutukselle ja onnistumiselle.

Kunnossapitosopimukseen kuuluvat kokonaisuudet vaihtelevat jonkin verran rataosittain, koska osa töistä tehdään Pohjois-Suomen puitesopimuksen alla. Turvalaitekunnossapito ja päivystysvelvoite kuuluvat sopimukseen kaikilla rataosilla. Vähäliikenteisiä rataosuuksia lukuun ottamatta raiteiden ja vaihteiden tarkastukset, huollot ja viankorjaus sekä talvikunnossapito kuuluvat NRC:n vastuulle. Vuosittain tehdään raiteiden tuentaa noin 300 raidekilometriä, tuetaan noin sata vaihdetta ja vaihdetaan 6000 ratapölkkyä.

Päätöksessä on kahden viikon valitusaika.

VR: Junalippu on ostettava etukäteen toistaiseksi

VR: Junalippu on ostettava etukäteen toistaiseksi

HKL rakentaa uutta raitiotierataa Helsingissä

HKL rakentaa uutta raitiotierataa Helsingissä