Kaupunkiliikenteen kuljettajat jakavat heijastimia

Kaupunkiliikenteen kuljettajat jakavat heijastimia

Kaupunkiliikenne Oy:n raitio- ja pikaraitiovaunuissa jaetaan jälleen heijastimia Lucian päivänä keskiviikkona 13. joulukuuta. Myös metrojunankuljettajat jakavat heijastimia. Ratikka-, pikaratikka- ja metroheijastimia on jaossa yhteensä noin 4000 kappaletta. Pimeyttä piristämään saapuu Kaupunkiliikenteen talviratikka.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy haluaa edistä jalankulkijoiden näkyvyyttä onnettomuuksien välttämiseksi ja toivoo, että matkustajat kiinnittävät heijastimet näkyvään paikkaan ja antavat niiden välkkyä läpi koko pimeän ajan.

Kaupunkiliikenteen talviratikalla halutaan tuoda iloa keskelle kaupungin hyörinää pimeänä aikana. Talvisissa kuvituksissa halutaan tuoda esiin se, kuinka raiteet kuljettavat kaupunkilaiset talvella niin arkisiin askareisiin kuin talven rientoihinkin. Bongaa talviratikka, nappaa kuva, jaa se sosiaalisessa mediassa ja tägää @kaupunkiliikenne_oy niin pääset osallistumaan palkinnon arvontaan!

Heijastin parantaa huomattavasti näkyvyyttä

Ilman heijastinta liikkuva jalankulkija on pimeänä vuodenaikana jopa kymmenkertaisessa onnettomuusvaarassa heijastinta käyttävään verrattuna. Raitiovaunun jarrutusmatka on talviolosuhteissa normaalia pidempi eikä se pysty väistämään eteen yllättäen tulevaa estettä.

Kaupunkiliikenne Oy muistuttaa, että heijastinta kannattaa käyttää valaistulla kadulla, koska katuvalotkaan eivät aina takaa kunnollista näkyvyyttä. Esimerkiksi sade, mainosvalot, puiden ja pensaiden varjot sekä katvealueet voivat haitata näkyvyyttä.

Tummiin pukeutunut, ilman heijastinta liikkuva kulkija näkyy raitiovaunun valoilla pahimmillaan vasta 20 metrin päästä, heijastinta käyttävä jo 150 metrin päästä. Kuljettaja näkee heijastinta käyttävän matkustajan pysäkillä paremmin kuin ilman heijastinta liikkuvan matkustajan.

Kaupunkiliikenne kutsuu kaikki käyttämään heijastinta, koska se on yksinkertainen, mutta tehokas henkivakuutus!

Väylä: Kuopion henkilöratapiha kokonaan matkustajien käyttöön

Väylä: Kuopion henkilöratapiha kokonaan matkustajien käyttöön

HS: HSL:n toimitusjohtaja haluaa pakasteviran

HS: HSL:n toimitusjohtaja haluaa pakasteviran