Kaupunkiliikenne: Metroliikenne käynnistyy Mellunmäen asemalla maanantaina 9.9.

Kaupunkiliikenne: Metroliikenne käynnistyy Mellunmäen asemalla maanantaina 9.9.

Mellunmäen metroasema avautuu maanantaina 9.9., jolloin metro kulkee taas kaikille asemille normaalisti. Kaupunkiliikenne Oy ja HSL kiittävät matkustajia kesän poikkeuksiin sopeutumisesta.

Mellunmäen metroasema on ollut suljettuna metroliikenteeltä 3.6.2024 lähtien, koska aseman vieressä sijaitsevaa Länsimäentien metrosiltaa peruskorjattiin.

– Mellunmäen suunnan metroliikenteen katkaissut siltaremontti metroaseman välittömässä läheisyydessä on edennyt aikataulussa ja metroliikenne asemalla jatkuu suunnitelmien mukaisesti. Liikenteen poikkeusjärjestelyitä on suunniteltu HSL:n kanssa yli vuoden ajan. Nyt nämä poikkeusjärjestelyt voidaan purkaa ja metroliikenne palautuu ennalleen, Kaupunkiliikenne Oy:n omaisuudenhallintayksikön johtaja Antti Nousiainen toteaa.

Metroaseman liityntäpysäköintialueista kaksi aluetta on normaalisti matkustajien käytössä. Mellunmäen Vesalan puoleinen ulkoliityntäpysäköintialue on vielä työmaan käytössä. Se on suljettuna vielä marras–joulukuulle asti.

Länsimäentien sillan perusparannuksessa uusittiin sillan vesieriste sekä sillalla kulkevaa tekniikkaa, kuten radan pintarakenteet ja kaapelikanavat. Uudella vesieristeellä estetään kosteuden pääseminen sillan rakenteen sisälle ja näin ollen estetään rakenteen vaurioituminen.

Korjaukset tehtiin mahdollisimman pitkäikäisillä suunnitteluratkaisuilla, jotta sillan elinikä olisi mahdollisimman pitkä.

Länsimäentien sillan korjaushanke alkoi huhtikuussa 2024 valmistelevilla töillä. Kesäkuusta syyskuuhun töitä tehtiin vuorokauden ympäri. Parannustyöt jatkuvat vielä marras–joulukuulle 2024 asti, mutta ne eivät enää vaikuta metroliikenteeseen.

Kesän 2024 aikana oli käynnissä useita metron parannushankkeita, jotka vaikuttivat metroliikenteeseen. Mellunmäen haaralla uusittiin siltoja ja alikulkukäytäviä, vaihdettiin 12 vaihdetta ja raideristeys sekä aloitettiin Kontulan metroaseman perusparannus. Lisäksi Rautatientorin metroasemalla on parannettu paloturvallisuutta.

Väylä: Vuokatin ratapihalle rakennetaan meluseinä - Rakennustyöt aiheuttavat häiriöitä

Väylä: Vuokatin ratapihalle rakennetaan meluseinä - Rakennustyöt aiheuttavat häiriöitä

VR:n kaukoliikenteessä tehtiin 10,1 miljoonaa matkaa tammi-elokuussa

VR:n kaukoliikenteessä tehtiin 10,1 miljoonaa matkaa tammi-elokuussa