HSL: Pikaratikkaliikenne alkaa karnevaalitunnelmissa lauantaina 21.10.

HSL: Pikaratikkaliikenne alkaa karnevaalitunnelmissa lauantaina 21.10.

Helsingin seudun ensimmäisen pikaraitiotien liikenne käynnistyy lauantaina 21. lokakuuta. Uuden yhteyden avautumista juhlistetaan päivän aikana eri puolilla rataa. Suurimpia juhlia vietetään Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston pysäkin läheisyydessä, jossa järjestetään aamupäivällä Ratikkakarnevaali.

Ensimmäinen pikaraitiovaunu lähtee liikkeelle Aalto-yliopiston pysäkiltä kohti Itäkeskusta kello 9.20. Ensimmäiset vaunut Itäkeskuksen ja Keilaniemen päätepysäkeiltä lähtevät kello 9.30. Sen jälkeen vaunut liikennöivät 12 minuutin välein noin kello 20:een asti. Iltakahdeksan jälkeen vuorovälit alkavat harveta, mutta liikenne jatkuu noin kahteen asti yöllä.

Pikaraitiovaunujen kyytiin voi nousta ja kyydistä voi poistua kaikilta linjan pysäkeiltä. Suosittelemme kuitenkin avajaispäivänä varautumaan suuriin matkustajamääriin. Etenkin ensimmäisillä vuoroilla voi olla niin paljon matkustajia, etteivät kaikki mahdu kyytiin.

Pikaraitiovaunun aikatauluihin voi tutustua jo nyt HSL:n Reittioppaassa.

Espoo kutsuu yhdessä Helsingin seudun liikenteen HSL:n, Aalto-yliopiston ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n kanssa juhlistamaan pikaraitiotien avajaispäivää. Ensimmäinen ratikka lähetetään matkaan Retuperän WPK:n saattelemana Aalto-yliopiston pysäkiltä Helsingin Itäkeskuksen suuntaan kello 9.20.

Otaniemen kampuskeskus täyttyy karnevaalitunnelmasta, jossa mukana ovat muun muassa riehakkaasta esiintymisistään tunnettu Retuperän WPK, Aalto DJ:t ja Hovimuusikko Ilkka. Ohjelmassa on ylioppilaskunnan toimesta leikkimieleinen nimikilpailun Espoon raitiovaunun nimestä. Kaikille avoimilla kampuskierroksilla pääsee tutustumaan Väreeseen ja Harald Herlin -oppimiskeskukseen. Ratikkakarnevaalin ohjelma alkaa kello 8.45 ja jatkuu noin kello 12:een asti.

Espoossa uskotaan yhdessä tekemisen voimaan. Otaniemi on kansainvälisesti merkittävä tutkimus- ja innovaatioyhteisö, jonka muodostavat kaupunki, yliopisto, yritykset ja yhteisöt. Otaniemi valittiin vuonna 2023 vuoden kaupunginosaksi, jonka ainutlaatuisesta opiskelijakulttuurista kumpuava yhteisöllisyys rikastuttavat alueen ja sen lähiympäristön asukkaiden arkea ja juhlaa.

Väylän viesti nuorille: Jätä rata rauhaan!

Väylän viesti nuorille: Jätä rata rauhaan!

Kontulan metroasema uudistuu

Kontulan metroasema uudistuu