HSL-lähijunaliikenne palaa normaaliksi maanantaina 23.10.

HSL-lähijunaliikenne palaa normaaliksi maanantaina 23.10.

Junaliikenne pääradalla ja kehäradalla palaa normaaliksi maanantaina 23.10., kun Tikkurilan ratatyöt valmistuvat.  K-, I- ja P-junien vuoroväli on ruuhka-aikoina 10 minuuttia. Junien yhteisellä osuudella eli Hiekkaharjun ja Helsingin välillä junat kulkevat viiden minuutin välein.

Junaliikenteen vuorovälin tihentymisen lisäksi jokainen P-juna jatkaa taas Lentoasemalta Tikkurilaan ja edelleen Helsinkiin. Vehkalan pysähdykset palaavat normaaleiksi eli jokainen juna pysähtyy Vehkalassa. Samalla junien matka-ajat lyhenevät, kun ratatöiden aiheuttamat hidastukset junaliikenteeseen poistuvat. 

Ratatyöt alkoivat tiistaina 2.5. ja liittyvät Helsinki–Riihimäki-ratahankkeeseen, jossa parannetaan pääradan toimintavarmuutta ja lisätään kapasiteettia rakentamalla lisäraiteita. Lähijuniin pääradalla ja kehäradalla vaikuttaneet muutostyöt Tikkurilassa ovat edellytys hankkeessa rakennettaville lisäraiteille. Ilman muutoksia Tikkurilasta muodostuisi pullonkaula liikenteelle. 

Osana lähijunien aikataulumuutoksia bussien aikatauluissa tapahtuu muutoksia. Muutokset koskettavat laajasti kehäradan ja pääradan asemien kautta kulkevia busseja Vantaalla ja Keravalla sekä busseja Tuusulassa.  Aikataulumuutoksilla varmistetaan bussien ja junien väliset sujuvat vaihdot asemilla jatkossa.

Helsinki-Riihimäki -ratahankkeeseen liittyvät Ainolassa tehtävät ratatyöt, jotka vaikuttavat VR:n lähijuniin. Nämä työt ja niihin liittyvät poikkeukset jatkuvat vielä 9.12. saakka. Töistä johtuen Ainolan asema on suljettuna 9.12. saakka ja R, Z, D ja T-junilla on käytössä poikkeusaikataulut. Ainolan ja Järvenpään aseman välillä kulkee sulun aikana korvaavaa bussi. 

Tikkurilassa tehdään viimeistelytöitä vielä marraskuulle saakka. Ensi vuonna työt jatkuvat ratapihan pohjoispäässä, jossa tehdään vastaavia muutoksia raiteisiin, vaihteisiin, sähköratarakenteisiin ja turvalaitteisiin kuin ratapihan eteläpäässä on tehty. Työt pyritään tekemään mahdollisimman vähin liikennehäiriön.

Kontulan metroasema uudistuu

Kontulan metroasema uudistuu

Pikaraitiolinjalla ajetaan aikataulunmukainen koeajo Helsingissä lauantaina

Pikaraitiolinjalla ajetaan aikataulunmukainen koeajo Helsingissä lauantaina