"Bernerin projekti saattaa päättyä ennen aikojaan"

"Bernerin projekti saattaa päättyä ennen aikojaan"

Sanomalehti Karjalainen toteaa pääkirjoituksessaan, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin tyyli toimia ei miellytä alkuunkaan keskustalaisia.

- Ministeri on jo ennättänyt sotkea autokaupan löysillä verouudistuspuheillaan, ja samalla tyylillä, sivuilleen vilkuilematta ja muita kuuntelematta, hän runnoo nyt läpi muun muassa VR:n pilkkomista. Viestintäasioissa liikenneministeri on, jos mahdollista, vielä tätäkin kovakorvaisempi.

- Keskustassa on alenevien kannatuslukujen vuoksi yltymässä Sipilän vastainen kapina. Se voi hyvinkin kanavoitua itseriittoisella tyylillään touhuavaan Berneriin. Bernerin nelivuotinen projekti saattaa päättyä ennen aikojaan, mikä voi olla sekä Sipilän ja keskustan että koko maan edun mukaista.

Lehti muistuttaa, että päättäessään torstaina valtion ensi vuoden talousarvioesityksestä pääministeri hallitus sisällytti siihen myös viisi väylähanketta ensi vuodelle: pääkaupunkiseudun Kehä ykkösen Laajalahden kohta, Espoon länsimetron jatke ja Vuosaaren meriväylä sekä niiden lisäksi Kokkolan meriväylä ja Hailuodon lauttayhteyden korvaava silta.

- Alun perin valtiovarainministeriö vastusti valtiovarainministerin, kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon johdolla rahoituksen myöntämistä liikenne- ja viestintäministeriön esittämistä kuudesta väylähankkeesta muille paitsi pääkaupunkiseudun hankkeille. Orpo antoi ymmärtää, että keskustalainen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pelaa poliittista peliä ja toimii vastoin kehysriihessä sovittua sisällyttäessään esitykseensä maakuntien hankkeita.

- Tämä sinänsä vähäinen asia voi olla ratkaiseva viimeinen pisara Sipilän ja etenkin Bernerin kannalta keskustan sisällä. Keskustassa on jo hallituksen nimityksestä lähtien karsastettu Bernerin nostamista ministeriksi ja hänen vauhdikasta toimintaansa Sipilän jonkinlaisessa erityissuojeluksessa.

"Länsimetron liikenne alkaa aikaisintaan syyskuun lopulla"

"Länsimetron liikenne alkaa aikaisintaan syyskuun lopulla"

"Tänne ei tule Onnijunaa VR:n junan rinnalle"

"Tänne ei tule Onnijunaa VR:n junan rinnalle"