Yksityisen lähijunayhtiön johtajaksi vihreä poliitikko

Yksityisen lähijunayhtiön johtajaksi vihreä poliitikko

Jaakko Mustakallio on nimitetty Suomen Lähijunat Oy:n varatoimitusjohtajaksi vastaamaan yhtiön yhteiskuntasuhteista ja kasvattamaan liiketoimintaa.

– Olemme hyvin innoissamme, että saamme Jaakon kattavan kokemuksen ja osaamisen edistämään kestävää lähijunaliikennettä kaikkialla Suomessa. Hän täydentää yhtiön osaamista niin yhteiskuntasuhteissa, kuin muillakin yhtiön operatiivisilla aloilla. Jaakko tulee viemään lähijunien ilosanomaa eteenpäin laajalla rintamalla, yhtiön toimitusjohtaja Antero Alku arvioi tiedotteessa.

Mustakallio tuo yhtiöön vahvan osaamisen yhteiskunnallisesta päätöksenteosta sekä johtamisesta. Hän toimii tällä hetkellä Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan tehtävissä, minkä lisäksi hän on viimeiset viisi vuotta toiminut yhteiskunnallisen viestinnän ja vastuullisuuden johtavana asiantuntijana Ellun Kanat Oy:ssä. Mustakallio on aiemmmin toiminut Vihreiden varapuheenjohtajana (2019-2021), eduskuntaryhmän puheenjohtajan avustajana (2016-2018) sekä opiskelijajärjestön toiminnanjohtajana (2012-2016).

– Suomen Lähijunat Oy:llä on suuri mahdollisuus olla osana luomassa kestävän lähiliikenteen vallankumousta Suomessa. Kattavalla lähijunaliikenteellä voidaan vähentää merkittävästi ilmastopäästöjä, luoda elinvoimaisia ja kiinnostavia raidekaupunkiseutuja edullisesti sekä parantaa ihmisten arkea. Tässä työssä haluan auttaa asiakkaitamme sekä yhteiskunnallisia sidosryhmiämme onnistumaan, Mustakallio sanoo.

Suomen Lähijunat Oy:n tavoitteena on aloittaa sujuva ja kattava lähijunaliikenne Suomen kaupunkiseuduilla ja lisätä siten helppoutta ihmisten arkeen, tehostaa maankäyttöä sekä lisätä kaupunkiseutujen elinvoimaa. Yhtiö on perustettu vuonna 2022. Yhtiön tavoitteena on tukea raideliikenteen avulla kestävää liikkumista ja kaupunkiseutujen ilmastopäästöjen vähentämistä.

Väylä: Laurila-Tornio-Haaparanta -radan sähköistyshanke etenee

Väylä: Laurila-Tornio-Haaparanta -radan sähköistyshanke etenee

HSL tempaisee: Pikaratikan avajaisviikonloppuna vuorokausilippu puoleen hintaan

HSL tempaisee: Pikaratikan avajaisviikonloppuna vuorokausilippu puoleen hintaan