Väylä: Raakapuun kuormauspaikan läpi ei saa oikaista

Väylä: Raakapuun kuormauspaikan läpi ei saa oikaista

Viime aikoina on jälleen tehty huolestuttavia havaintoja luvattomasta liikkumisesta raakapuun kuormauspaikoilla eri puolilla Suomea. Väylävirasto muistuttaa, että liikkuminen raiteilla tai niiden välittömässä läheisyydessä on vaarallista ja kiellettyä laissa. Rautatiealueen läpi ei saa oikaista.

Rautateiden varsilla sijaitsee useita raakapuun kuormauspaikkoja ympäri Suomen. Kuten itse rautatiellä, kuormausalueella on luvaton liikkuminen laissa kiellettyä ja vaarallista.

- Viime aikoina ongelmia on ollut esimerkiksi Jämsässä, Heinolassa ja Ylivieskassa. Suurin epäkohta on se, että ihmiset oikaisevat kuormauspaikan läpi. Alueilla liikkuu raskasta kalustoa, joita ei välttämättä huomaa puukasojen takaa eivätkä kuljettajat välttämättä huomaa luvattomia kulkijoita, Väyläviraston asiantuntija Kimmo Tiainen toteaa.

Puuta kuljettavat ovat raportoineet, että ihmiset kulkevat toiselta puolen vaunuja jopa lastauksen aikana. Ilkivaltaa on tehty.

- Yrittäjät tekevät jatkuvasti havaintoja ulkopuolisista liikkujista kuormausalueilla. Läheltä piti -tilanteita syntyy valitettavan usein ja vakavan henkilövahingon uhka on usein läsnä.

Tampereen Ratikka mukana UMK-huumassa

Tampereen Ratikka mukana UMK-huumassa

Kaupunkiliikenne:  Metron uuden radioverkon hankinta neuvotteluvaiheessa

Kaupunkiliikenne: Metron uuden radioverkon hankinta neuvotteluvaiheessa