Väylä aikoo sulkea 118 tasoristeystä

Väylä aikoo sulkea 118 tasoristeystä

Vuonna 2018 julkaistuun liikenne- ja viestintäministeriön nelivuotiseen tasoristeysohjelmaan liittyvät työt ovat alkaneet rivakasti niin suunnittelu- kuin toteutuspuolella. Väylän toimenpiteet parantavat tilannetta yli 200 tasoristeyskohteessa.

Kun johonkin tasoristeykseen tehdään parannustoimenpiteitä, suunnittelun yhteydessä tarkastellaan lähialuetta kokonaisuutena. Toisin sanoen LVM:n ohjelmassa mainittujen 65 kohteen lisäksi tasoristeysturvallisuus lisääntyy muualla.

- Nyt meneillään olevan ohjelman myötä pystymme sulkemaan 118 tasoristeystä ja parantamaan lisäksi 92 muuta tasoristeystä, rautateiden rakennuttamisen projektipäällikkö Mikko A. Heiskanen Väylästä toteaa.

Suurin yksittäinen LVM:n ohjelman liitännäishanke on meneillään Lahti-Heinola -välillä. Siellä parannustoimenpiteet kohdistuvat kolmeenkymmeneenviiteen tasoristeykseen.

Vuonna 2018 valmistui yhteensä 33 kohdetta: 14 tasoristeystä poistettiin korvaavin tiejärjestelyin, neljä tasoristeystä varustettiin puomeilla ja 15 tasoristeystä parannettiin muilla tavoin. Vuonna 2019 parannetaan tai poistetaan 91 tasoristeystä, vuonna 2020 noin 80 tasoristeystä ja vuonna 2021 loput kohteet.

Konkreettisten poisto- ja parannustöiden lisäksi Väylä tarkastaa tasoristeystensä kunnon ja näkemäalueet vähintään kerran vuodessa. Vuoden 2018 tarkistuskäynneillä todettiin, että 195 tasoristeykseen on asennettava pakollinen pysähtyminen -liikennemerkit (kansan kielellä STOP-merkit). Näiden osalta työt ovat edenneet liukkaasti ja tähän mennessä ao. merkit on asennettu jo 194 tasoristeykseen.

Väylä järjestää yhteistyössä Traficomin kanssa mediatilaisuuden ja yleisölle avoimia tasoristeysturvallisuuteen liittyviä esittelyitä Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä kansainvälisenä tasoristeyspäivänä torstaina 6.6. Tämän vuoden mottona on ”Päivän tärkein pysähdys”.

(Kuva Jarmo Koistinen)

Tutkimus: Tampereen ratikan eli Rassen suosio kasvaa

Tutkimus: Tampereen ratikan eli Rassen suosio kasvaa

IRJ: Sydneyssä avattu Australian ensimmäinen metrolinja

IRJ: Sydneyssä avattu Australian ensimmäinen metrolinja