VR:n lomalipulla voi matkustaa rajattomasti VR:n lähi- ja kaukojunissa

VR:n lomalipulla voi matkustaa rajattomasti VR:n lähi- ja kaukojunissa

VR on tuonut myyntiin uuden tuotteen eli lomalipun. Lomalipun kestoksi valitaan 5, 7 tai 9 päivää, joiden aikana saa matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti. Lomalippu ja mahdolliset lisäpalvelut ostetaan kätevästi VR Matkalla -sovelluksesta, josta omaa matkaa voi seurata.  

VR:n asiakaskyselyn mukaan yli 60 % aikoo matkustaa tänä kesänä kotimaassa enemmän kuin aiemmin ja noin 40 % haluaisi matkustaa Suomea kierrellen. Kesälomalta toivotaan tänä vuonna erityisen paljon joustavuutta ja huolettomuutta. VR:n uudella lomalipulla voi suunnitella itselleen mieluisen reitin ja päättää matkustusajankohdan joustavasti.  

- Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Uusi lipputyyppimme lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Matkan voi aloittaa silloin kun itse haluaa ja varata junamatkan sinne, missä aurinko paistaa. Uskon, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi. Lomalippu on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola toteaa.  

Lomalippu muistuttaa suosittua Interrail-lippua, jolla voi matkustaa raiteita pitkin ympäri Eurooppaa. Lomalipulla voi suunnitella oman reitin vapaasti kotimaassa samaan tapaan kuin kansainvälisessä versiossa. Tukea ja inspiraatiota reitin suunnitteluun ja Suomen upeisiin matkakohteisiin saa VR:n verkkosivuilta, jonne kootaan reittiehdotuksia erilaisiin tarpeisiin ja matkan pituuksiin. 

Lomalippu on myynnissä 8.8. saakka ja sillä voi matkustaa 1.6.-31.8. Jokainen lomalipun matka varataan VR Matkalla -sovelluksessa. Opiskelijat, eläkeläiset, asevelvolliset ja lapset saavat lipusta normaalien lippukäytäntöjen mukaisen alennuksen.  

Lomalipun hinnat (5, 7 ja 9 päivää):  

Aikuiset: 119,-, 139,- ja 159,-
Lapset: 59,50, 69,50 ja 79,50 
Opiskelijat ja asevelvolliset: 83,30, 97,30 ja 111,30 
Eläkeläiset: 95,20, 111,20 ja 127,20 

(Kuva: Pekko Oksanen)

Neuvottelut naisten asemasta rautateillä jatkuvat EU-tasolla

Neuvottelut naisten asemasta rautateillä jatkuvat EU-tasolla

HS: Raide-Jokeri on valmistumassa etuajassa

HS: Raide-Jokeri on valmistumassa etuajassa