VR voitti uuden junaliikennöintisopimuksen Ruotsissa

VR voitti uuden junaliikennöintisopimuksen Ruotsissa

VR laajensi toimintaansa Ruotsiin yrityskaupalla 1.7. alkaen ja osallistuu nyt aktiivisesti alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin Ruotsissa. VR Sverige AB on valittu Tåg i Bergslagenin uudeksi operaattoriksi. Tällä hetkellä SJ:n hoitaman sopimuksen uusi kausi alkaa 10.12.2023.

VR Sverige liikennöi parhaillaan Tukholman kaupunkiliikenteessä sekä Etelä-Ruotsin ja Itä-Götanmaan alueliikenteessä. Ruotsissa on Suomeen verrattuna moninkertaiset sopimuspohjaisen julkisen liikenteen markkinat. Ruotsissa on 21 aluetta, jotka kilpailuttavat alueellista liikennettä.

VR Sverige on valittu Bergslagenin alueen junaliikenteen uudeksi operaattoriksi keskiviikkona. Sopimus alkaa joulukuussa 2023. Kyseessä on kymmenen vuoden sopimus, johon kuuluu optiona yksi lisävuosi. Tämä on ensimmäinen sopimus, jonka VR Sverige on tehnyt sen jälkeen, kun VR osti yhtiön 1. heinäkuuta 2022.

Sopimuksen arvo on 3,9 miljardia Ruotsin kruunua sopimuskaudelta eli noin 360 miljoonaa euroa. Se työllistää 200 henkilöä.

 - VR osallistuu Ruotsissa aktiivisesti alueiden kilpailutuksiin, joissa tilaaja omistaa kaluston vastaavalla tavalla kuin Suomessa pääkaupunkiseudun HSL-liikenteessä. Näin suuren ja merkittävän sopimuksen voittaminen on merkki siitä, että paikalliset julkisen liikenteen toimijat arvostavat palveluitamme, VR Sverigen vt. toimitusjohtaja Topi Simola toteaa.

Sopimuksen myöntämispäätös voidaan riitauttaa kymmenen päivän kuluessa sen julkaisemisesta. Mikäli sopimusta ei riitauteta, se allekirjoitetaan lopullisesti.

(Kuva: VR Sverige)

Tampere tilaa lisää raitiovaunuja

Tampere tilaa lisää raitiovaunuja

VR: Joulun junamatkoja varataan vilkkaammin kuin viime vuonna

VR: Joulun junamatkoja varataan vilkkaammin kuin viime vuonna