VR: Syyslomien matkamyynti viime vuotta vilkkaampaa - Uusi yhteistyö taksifirman kanssa alkaa

VR: Syyslomien matkamyynti viime vuotta vilkkaampaa - Uusi yhteistyö taksifirman kanssa alkaa

VR on tuonut syyslomaviikoille runsaasti edullisia lähtöjä sekä kesältä tutun lomalipun myyntiin. Tänä vuonna matkojen myynti on ollut viime vuoteen verrattuna huomattavasti vilkkaampaa; viikolle 42 on matkoja ostettu päiväjunien osalta reilu 130 % ja yöjunien osalta lähes 70 % enemmän.  Junissa on edelleen voimassa maskipakko.   

Suosituin matkustuspäivä on etelän syyslomaviikkoa edeltävä perjantai 15.10. Lauantai 16.10. ja sunnuntai 17.10. sekä paluuliikenteen osalta perjantai 22.10. sekä sunnuntai 24.10. alkavat täyttyä. Eniten matkoja on varattu Helsingistä Tampereelle, Ouluun, Turkuun ja Joensuuhun. Myös Lappi kiehtoo lomailijoita. 

- Syysloma on erinomainen aika kaupunkilomalle. Varausinnokkuus on merkki siitä, että matkustelu on nyt toden teolla vapautunut ja lomia suunnitellaan ennakkoon. Viime aikoina voidaan nähdä selkeää piristymistä päiväjunissa. Ympäri Suomen on monia hienoja kaupunkikohteita, joihin pääsee nopeasti ja mukavasti junalla, matkustajaliikennejohtaja Topi Simola toteaa. 

Vaikka yksittäisten yöjunien hytit on myyty loppuun, on istumavaunuissa sekä lähdöissä pääosin hyvin tilaa. Jos haluaa välttää täysiä junia, kannattaa matka varata arkipäivien päiväjuniin. Omaa rauhaa saa varaamalla hytin tai paikan Ekstra-luokasta, jonka lippuun sisältyy tyhjä viereinen paikka. Tyhjän viereisen paikan voi varata tavallisesta Eko-luokasta. Junissa on voimassa maskipakko.

Syyslomaviikolle on tuotu myyntiin runsaasti edullisia lähtöjä ympäri Suomen sekä asiakkaiden toiveesta kesältä tuttu lomalippu, jolla voi matkustaa rajattomasti junissa 5, 7 tai 9 päivän ajan. Uutena kokeiluna on yhteistyö Lähitaksin kanssa. Uudellamaalla ja Riihimäellä saa VR:n junalipulla 10 % alennuksen Lähitaksilta, kun taksimatka alkaa tai päättyy lipun lähtö- tai päätepysäkille. 

- Haluamme helpottaa eri kulkumuotoja yhdistävää liikkumista. Tätä tukevat mm. yhteistyöt pääkaupunkiseudun HSL:n, Pirkanmaan Nyssen sekä Kymenlaakson paikallisliikenteen kanssa. Lisäksi VR:n asiakkaat saavat alennusta Hertzin vuokra-autoista ja tähän sesonkiin tuomme Lähitaksi-yhteistyön. Meillä on kehitteillä ja tulossa lisää uusia matkaketjuja lähiaikoina.

Yhteistyö Lähitaksin kanssa alkaa maanantaina 18.10. Lomalippu on jo myynnissä ja sillä voi taittaa matkoja 8.11. saakka.

VR: Syyskuussa tehtiin noin 781 000 kotimaan kaukoliikenteen matkaa

VR: Syyskuussa tehtiin noin 781 000 kotimaan kaukoliikenteen matkaa

Matkahuolto myy VR:n junalippuja

Matkahuolto myy VR:n junalippuja