VR suosittelee kasvomaskeja lähi- ja kaukoliikenteessä

VR suosittelee kasvomaskeja lähi- ja kaukoliikenteessä

VR suosittelee jatkossa asiakkailleen kasvomaskin käyttöä kaikilla junamatkoilla lähi- ja kaukoliikenteessä. Maskien myyntiä asiakkaille jatketaan kaukoliikenteen junissa. VR:n junissa työskentelevä henkilökunta käyttää jatkossa maskeja työvuorojen aikana. Maskit otetaan käyttöön vaiheittain lähipäivien aikana.

VR suosittelee vahvasti asiakkailleen maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä. Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi ilman. Kotimaisia kasvomaskeja ja käsidesiä on myynnissä kaukoliikenteen junissa sekä asemien lipunmyynneissä. Junassa työskentelevä henkilökunta käyttää jatkossa työvuoronsa ajan kasvomaskia.

- Meillä on yli 100 erilaista koronatoimenpidettä, joilla parannamme asiakkaiden ja henkilöstömme turvallisuutta. Maskisuositus on hyvä lisäys, jonka avulla matkustaminen junassa on entistä turvallisempaa. Tiedossamme ei ole yhtään junassa saatua koronatartuntaa. Teemme kovasti töitä sen eteen, että junamatkustaminen säilyy yhä turvallisena. Olemme valmistautuneet suositukseen ajoissa ja meillä on varastossa henkilökunnallemme kasvomaskeja. Niiden jakelu aloitetaan heti ja saamme maskit käyttöön henkilöstöllemme vaiheittain lähipäivien aikana, VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola toteaa. 

VR järjestää perjantaina tempauksen turvallisesta junamatkustamisesta ja jakaa asiakkaille kasvomaskeja Helsingin päärautatieasemalla klo 7 alkaen. Ikoniset päärautatieaseman kivimiehet näyttävät esimerkkiä.

VR toi hiljattain myytiin kaksi täysin uutta turvallisuutta parantavaa lisäpalvelua. Asiakkailla on mahdollisuus ostaa viereinen paikka tyhjäksi kaukoliikenteen junissa tavallista istumapaikkaa selkeästi edullisempaan hintaan. Lisäksi päiväjunissa on mahdollista varata koko hytti omaan käyttöön. VR lisäsi maanantaina liikenteeseen reilusti junavuoroja ja ajaa edelleen runsaalla kalustomäärällä.

(Kuva: Pekko Oksanen)

Uusi Silkkitie: Junareitti Kiinasta Kaliningradiin nousemassa voittajaksi

Uusi Silkkitie: Junareitti Kiinasta Kaliningradiin nousemassa voittajaksi

Ministeri Harakka: Maskit täydentävät terveysturvallisuutta julkisessa liikenteessä

Ministeri Harakka: Maskit täydentävät terveysturvallisuutta julkisessa liikenteessä