VR palauttaa junavuoroja hiihtolomaviikoilla Helsingin ja Vaasan välillä

VR palauttaa junavuoroja hiihtolomaviikoilla Helsingin ja Vaasan välillä

VR muistuttaa, että markkinaehtoisia junavuoroja vähennettiin heikon kysynnän vuoksi vuoden alussa ympäri Suomen. Paikallisesti parantuneen kysynnän ansiosta VR palauttaa Helsingin ja Vaasan välisiä arkipäivien junavuoroja takaisin liikenteeseen sekä myyntiin hiihtolomaviikoilla 8 ja 9. Vuorot ovat nyt ostettavissa VR:n kanavissa.

VR muokkasi markkinaehtoista junaliikennettään vuoden alussa vastaamaan paremmin korona-ajan hiljaisempaa kysyntää. Uudessa toimintamallissa kysyntää seurataan viikkotasolla ja vuoroja palautetaan liikenteeseen heti kysynnän parantuessa.

- Haluamme palvella Vaasan seutua ja sinne matkustavia paremmin hiihtolomaviikkojen ajan, jolloin kysyntää näyttäisi olevan paremmin Helsingin ja Vaasan välillä. Palautettavat arkipäivien vuorot mahdollistavat enemmän valinnanvaraa lomailijoille, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola toteaa.

Maanantaista torstaisin ja sunnuntai-iltaisin joitain junavuoroja on peruttu Tampereen ja Seinäjoen väliltä Väyläviraston ratatöiden vuoksi. Helsingin ja Vaasan välille lisätyillä vuoroilla parannetaan mahdollisuuksia matkustaa kyseisellä rataosuudella muina kellonaikoina, kun rata on auki. Lisätyt junat pysähtyvät Pasilassa, Tikkurilassa, Tampereella, Seinäjoella ja Tervajoella.

VR toi tällä viikolla myyntiin lisää yöjunavuoroja Rovaniemelle hiihtolomaviikoille ja pääsiäiselle. Hiihtosesonki vilkastaa Kolariin sekä Rovaniemelle ja Kemijärvelle suuntautuvaa yöjunaliikennettä helmi-huhtikuussa.

Kolarin ja Kemijärven reitit ovat myyneet hyvin, samoin autopaketit. Päiväjunissa on hiihtolomaviikoilla hyvin tilaa matkustaa hiihtolomaviikoilla joka puolelle Suomea. Päiväjunamatkat varataan pääsääntöisesti hyvin lähellä lähtöä.

Liikenteeseen palautettavat vuorot ma-to 22.2.–4.3.:

IC 41 Helsinki-Vaasa 7:23-11:07
IC 48 Vaasa-Helsinki 12:35-16:35

 HKL: Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhalli remontoidaan

HKL: Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhalli remontoidaan

Vuosi 2021 on eurooppalainen rautateiden teemavuosi

Vuosi 2021 on eurooppalainen rautateiden teemavuosi