VR myy ylimääräisiä matkustajaliikenteen vaunuja

VR myy ylimääräisiä matkustajaliikenteen vaunuja

VR asettaa myyntiin yhteensä 29 vanhaa Ex- ja Expt-tyypin IC-yksikerrosvaunua sekä 22 ns. sinistä vaunua. Vaunut tulevat myyntiin vuoden 2024 alkupuolella. Myytävät vaunut soveltuvat matkustajaliikenteeseen, mutta ne ovat elinkaarensa loppupuolella. Vaunujen liikennekelpoisuutta voidaan jatkaa kunnossapidolla ja saneerauksilla. Ex- ja Expt-vaunut eivät ole esteettömiä eikä niissä ole ilmastointia.

- Nyt myytäväksi asetetut vaunut ovat toimineet varakalustona, ja osa niistä on ollut kaupallisessa käytössä aina joulukuuhun 2023 asti. Tehokkaamman kaluston käytön ja suunnittelun myötä nämä matkustajaliikenteen vaunut ovat meille nyt tarpeettomia. Haluamme tehdä osuutemme edistääksemme raidemarkkinan kasvua ja kilpailua Suomessa mm. luopumalla ylimääräisistä dieselvetureista ja matkustajaliikenteen vaunuista sekä asemakiinteistöistä, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula toteaa.

Tarkemmat tiedot myyntiprosessista sekä myytävästä kalustosta julkaistaan VR:n verkkosivuilla tammikuun 2024 aikana.  

VR tukee hallitusohjelman toteutumista ja omilla aktiivisilla toimenpiteillään pyrkii edistämään raidemarkkinan kasvua ja kilpailua Suomessa. Yhtiö kertoi marraskuussa asettavansa myyntiin yhteensä noin kymmenen liikennekelpoista dieselveturia vuoden 2024 aikana. Lisäksi se myi vanhoja lähijunia Suomen Lähijunat Oy:lle.

(Kuva: Wikimedia/Psl10i)

VR  kertoo, kuinka monta kilometriä matkustit junalla 2023

VR kertoo, kuinka monta kilometriä matkustit junalla 2023

 Kaupunkiliikenne Oy: Raide-Jokeri alitti budjetin

Kaupunkiliikenne Oy: Raide-Jokeri alitti budjetin