VR: Kotimaan kaukoliikenteen kasvu jatkui heinäkuussa

VR: Kotimaan kaukoliikenteen kasvu jatkui heinäkuussa

VR:n mukaan heinäkuussa kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa, kasvua edellisvuodesta oli 13 %. Eniten matkustus kasvoi yhteysväleillä Helsinki-Hämeenlinna (34 %), Helsinki-Oulu (29 %), Helsinki-Turku (22 %) sekä Helsinki-Jyväskylä (22 %).

- Matkamäärien kasvu jatkui heinäkuussa erittäin vahvana ja kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin matkoja 13 % viime vuotta enemmän. Kotimaan matkailun suosio näkyy junamatkustuksen kysynnässä selvästi ja yhä useampi valitsee kesälomamatkansa kulkumuodoksi ympäristöystävällisen junan, VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola sanoo.

- Suomi on täynnä upeita kesäkohteita ja junalla on vaivatonta lähteä lyhyellekin päiväseikkailulle perheen kanssa. Kesän Säästölippu-kampanja toi edulliset junaliput lomalaisten ulottuville. Moniin tapahtumiin matkustettiin ahkerasti junalla ja lisäsimme tänä vuonna vuoroja useiden kesätapahtumien yhteyteen.

Yksittäiset, suuret tapahtumat voivat näkyä piikkinä muuten tasaisen suosituilla reiteillä. Esimerkiksi Helsingin ja Hämeenlinnan välisiä matkoja kasvatti Hämeenlinnassa järjestetty Metallican konsertti.

Makuu- ja autopaikat pohjoisen yöjuniin tulevat myyntiin 20. elokuuta. Yöjunan kyydissä pääsee Rovaniemelle, Ouluun, Kemijärvelle ja Kolariin, ja oman auton saa lastattua kyytiin Helsingistä, Tampereelta tai Turusta.

Uudet aikataulut lähi- ja kaukoliikenteessä tulevat voimaan 12.8. Muutoksia tulee esimerkiksi Helsingin ja Riihimäen välisiin yhteyksiin, kun D-lähijunat palaavat kesätauolta. Myös kaukoliikenteen nopeat aamu- ja iltapäivävuorot Turun ja Helsingin välillä palaavat liikenteeseen. HSL-lähijunaliikenteen muutoksista lisää HSL:n verkkosivuilta.

HS: Yllätyssopu interrail-kiistassa - Britannia mukana jatkossa

HS: Yllätyssopu interrail-kiistassa - Britannia mukana jatkossa

HS: Interrail ei onnistu enää 2020 Britanniassa

HS: Interrail ei onnistu enää 2020 Britanniassa