VR: Junamatkustuksen kasvu jatkuu

VR: Junamatkustuksen kasvu jatkuu

VR:n mukaan vuosi 2020 on alkanut junamatkailun suosion kannalta lupaavasti ja matkamäärät jatkavat edelleen kasvuaan. Tammikuussa 2020 kotimaan kaukojunissa tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa, +11 % viime vuotta enemmän.

- Käynnissä oleva hiihtolomakausi täyttää junia helmikuussa. Pääsiäisen matkat kannattaa varata nyt, sillä edullisia säästölippuja on saatavilla rajoitettu määrä.

Yhteensä matkamäärät ovat kasvaneet tammikuusta 2016 tammikuuhun 2020 yhteensä +40 %. Kasvun takaa löytyvät edulliset hinnat, lisätty vuorotarjonta, nopeat matka-ajat ja panostukset palveluihin sekä asiakaskokemuksen parantamiseen. Junan ilmastoystävällisyys on myös ylivertainen.

- Olemme iloisia edelleen vahvana jatkuvasta kasvusta. Vastataksemme kasvavaan kysyntään lisäsimme liikenteeseen viime vuoden lopulla runsaasti uusia junavuoroja sekä junavaunuja. Kasvunvaraa on siis vielä ja toivomme, että yhä useampi valitsisi junan, matkustajaliikennejohtaja Topi Simola kertoo. 

Täsmällisyys on ollut alkuvuonna hyvällä tasolla. Leuto talvisää on edesauttanut junien kulkua, mutta VR on tehnyt mittavia valmistelutöitä ennakkoon varmistaakseen junaliikenteen mahdollisimman hyvän sujuvuuden talvikaudella.

- Esimerkiksi pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä HSL-junien täsmällisyys oli tammikuussa erinomainen 97,2 %. Lisäksi kaukoliikenteessä täsmällisyys oli parhaalla tasolla sitten huhtikuun 2016: 89,7 %. Suurimpana tekijänä on vilkkaan pääradan täsmällisyyden paraneminen, joka johtuu sekä vähäisistä infrahäiriöistä että onnistuneesta liikennerakenteen uudistamisesta. Joulukuun uusiin aikatauluihin koko pääradan liikennerakenne suunniteltiin uudestaan, jotta mahdollistettiin lisävuorot ja minimoitiin heijastevaikutukset muuhun liikenteeseen.

Eniten tammikuussa matkustettiin Helsingin ja Oulun (+44 %), Helsingin ja Rovaniemen (+38 %) ja Helsingin ja Jyväskylän (+17 %) välillä. Helmikuussa matkustusta on kiihdyttänyt hiihtolomasesonki.

- Parhaillaan käynnissä olevat hiihtolomat näkyvät myös junissa. Moni suuntaa perinteisesti pohjoiseen, josta löytyykin valkeille hangille haluaville oivalliset kelit. Hiihtolomilla junaillaan ennakoimaamme enemmän ja yhteensä odotamme kaukojuniin sesongin aikana jopa 800 000 matkustajaa, aiemmin ennustetun 750 000 sijaan. Pohjoisen hiihtokohteiden lisäksi muihin isoihin kaupunkeihin matkustetaan vilkkaasti.

Tällä hetkellä sekä yö- että päiväjunien liput ovat myynnissä 3.5. saakka. Hiihtolomien lisäksi pääsiäinen onkin toinen kevään suosituimmista matkustussesongeista. Pääsiäisen junissa on vielä hyvin tilaa, joten nyt voi vielä hyvin varmistaa paikat haluamalleen junavuorolle.

- Ainoastaan suosituimpien yöjunien makuupaikat alkavat olla täynnä. Edullisimmin matkustaa säästölipulla, joita on saatavilla rajoitettu määrä jokaiselle junavuorolle. Mitä aiemmin lipun siis ostaa, sen edullisemmin sen voi saada.

Lehti: Lentoradan 30 kilometriä pitkä tunneli kulkisi Pasilasta Pirkkolan ja Haltialan läpi

Lehti: Lentoradan 30 kilometriä pitkä tunneli kulkisi Pasilasta Pirkkolan ja Haltialan läpi

Turun kaupunginhallitukselle esitetään Tiedepuiston ja Sataman linjojen raitiotiesuunnittelun käynnistämistä

Turun kaupunginhallitukselle esitetään Tiedepuiston ja Sataman linjojen raitiotiesuunnittelun käynnistämistä