VR Groupissa kaksi johtajanimitystä

VR Groupissa kaksi johtajanimitystä

Raidekaluston kunnossapidosta vastaavan VR FleetCaren toimitusjohtajaksi ja VR Groupin johtoryhmän jäseneksi on valittu Otso Ikonen. Hän aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään 15.8.2022. 

Ikosella on laaja ja kansainvälinen kokemus teollisuuden alalta. VR FleetCarelle hän siirtyy teknisten komponenttien asiantuntijan Wexon Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Aiemmalla urallaan Ikonen työskenteli yli 20 vuoden ajan ABB:lla useissa eri rooleissa, viimeisimpänä ABB:n Large Motors and Generators -liiketoiminnan tulosvastuullisena vetäjänä maailmanlaajuisesti. Hänellä on kokemusta konetehtaan johtamisesta sekä myynnin, projektien ja hankinnan erilaisista johtotehtävistä.

- VR FleetCaren kasvustrategian kannattavan toteuttamisen lisäksi tavoitteena on panostaa kilpailukyvyn kasvattamiseen. Ikosen vahva kokemus asiakkuuksien johtamisesta sekä muutosjohtamisesta teollisuuden toimintaympäristössä tulee myös tukemaan kulttuurinmuutoksen edistämistä ja uusien modernien toimintamallien käyttöönottoa VR FleetCarella. Toivotamme Otso Ikosen lämpimästi tervetulleeksi yhtiöömme töihin, VR Groupin vt. toimitusjohtaja Topi Simola toteaa.   

- Olen innoissani ja otettu mahdollisuudesta aloittaa uusissa tehtävissä VR FleetCarella. Vihreän siirtymän toteuttaminen myötätuulessa olevan raidealan ja ennakoivan kunnossapidon kautta on arvojeni mukainen tehtävä. Odotan suuresti pääseväni tutustumaan VR FleetCaren henkilöstöön, kehittämään toimintaa ja luomaan yhdessä lisäarvoa asiakkaillemme. Uskon tuovani VR:lle vahvaa teollisuusosaamista, ihmisläheisyyttä ja energiaa yhteisen kasvustrategian toteuttamiseen, Ikonen sanoo.  

VR FleetCaren nykyinen toimitusjohtaja Kimmo Soini jää eläkkeelle 1.9.2022. 

- Kimmo Soini on menestyksekkäästi luotsannut VR FleetCarea eteenpäin lähes vuosikymmenen ajan. Haluan kiittää Kimmo Soinia hänen sitoutumisestaan ja toivottaa hänelle hyviä eläkepäiviä, Simola kertoo. 

VR Transpointille uusi johtaja talon sisältä

Eljas Koistinen on nimitetty VR Transpointin johtajaksi ja VR Groupin johtoryhmän jäseneksi 1.6.2022 alkaen.

Hän siirtyy uuteen tehtävään VR Transpointin kaupallisen johtajan tehtävästä. Koistisella on pitkä ja laaja kokemus logistiikan toimialalta eri johtotehtävistä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on vastannut urallaan muun muassa avainasiakkuuksien johtamisesta, myynnistä, rautatielogistiikan tuotannosta, kalustosta sekä teknologiasta. Uudessa roolissaan VR Transpointin johtajana Koistinen vastaa tavaraliikenteen logistiikkapalveluista kokonaisuudessaan.

- Eljaksella on logistiikan toimialalta ja asiakkuuksien johtamisesta erittäin vahva kokemus. Haluamme syventää edelleen strategista kumppanuutta asiakkaidemme kanssa, kehittää innovatiivisia logistiikkaratkaisuja palvelumme parantamiseksi ja olla edelläkävijä tälläkin saralla. Eljaksen monipuolinen kokemus ja osaaminen antavat erinomaisen pohjan uudessa tehtävässä menestymiselle, Simola arvioi.

- Otan uuden tehtävän ja vastuualueen innolla vastaan. Tiedostamme tärkeän roolimme asiakkaiden raaka-aineiden ja lopputuotteiden toimitusten turvaamisessa. Meillä on kriittinen rooli siinä, että asiakkaittemme liiketoiminta pyörii. Kumppanuus, asiakastyytyväisyys ja yhteistyö sekä asiakkaiden että henkilöstön kanssa ovat avainasemassa kehittääksemme toimintaamme edelleen, Koistinen pohtii.

VR Transpointin nykyinen johtaja Martti Koskinen ilmoitti vuoden alussa jäävänsä eläkkeelle kesän 2022 aikana.

- Haluan kiittää Marttia vahvasta sitoutumisesta ja hyvästä työstä, jota hän on VR Transpointilla tehnyt reilun kymmenen vuoden aikana. Asiakasyhteistyötä, toiminnan kilpailukykyä ja kokonaisvastuuta asiakkaiden logistiikasta on kehitetty ansiokkaasti eteenpäin, Simola sanoo.

(Kuvassa Otso Ikonen. Kuvaaja Ville Sjöström)

Eläkeliitto: Digitalisoitu lipunmyynti syrjäyttää ikääntyneet junamatkustajat

Eläkeliitto: Digitalisoitu lipunmyynti syrjäyttää ikääntyneet junamatkustajat

VR panostaa kestävään kehitykseen

VR panostaa kestävään kehitykseen