Ratos ostaa Ratatekin - Tavoitteena merkittävä pohjoismainen rautatieinfratoimija

Ratos ostaa Ratatekin - Tavoitteena merkittävä pohjoismainen rautatieinfratoimija

Ratos on allekirjoittanut sopimuksen 74 %:n omistusosuuden ostamisesta ruotsalaisesta NVBS Rail Group Holding AB:sta (NVBS), joka puolestaan on allekirjoittanut sopimuksen Ratatek Oy:n ja Ratatek Service Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Tästä syntyy Ratosin pohjoismainen alustayhtiö houkuttelevilla ja kasvavilla rautatieinfrastruktuurimarkkinoille Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Yhteenlaskettuna yritysten pro forma -liikevaihto oli vuonna 2021 978 miljoonaa kruunua (noin 94 miljoonaa euroa).

Yritysjärjestelyn tavoitteena on vahvistaa koko konsernin asemaa yhtenä pohjoismaiden merkittävimmistä ratainfran toimijoista.

- Yhteiskunnallisesti kriittisen infrastruktuurin kunnossapito ja parantaminen on houkutteleva ja kasvava markkinarako. Ratos on vakiinnuttanut asemansa jo teiden kunnossapidossa. NVBS:n hankinnan myötä laajennamme tarjontaa rautatiemarkkinoille, joissa NVBS:llä on yhdessä Ratatekin kanssa erinomaiset mahdollisuudet jatkuvalle orgaaniselle ja yritysostovetoiselle laajentumiselle, Christian Johansson Gebauer, Ratosin Construction & Services -liiketoiminta-alueen johtaja, kertoo.

- NVBS on perustettu vuonna 2012 ja vakiinnuttanut vahvan asemansa nopeasti kasvavana urakoitsijana, joka keskittyy sopimuksiin rautateihin liittyvässä ympäristössä, kiinnittäen huomiota kannattavaan kasvuun Ruotsin markkinoilla. Ratosin ollessa uusi pääomistaja voimme ottaa seuraavan askeleen kasvumatkallamme ja näemme suuria mahdollisuuksia viedä liiketoimintamallimme uusille maantieteellisille alueille, NVBS:n toimitusjohtaja David Skalin toteaa.

- Näemme, että kehitys ja yritysosto tarjoavat laajemmat kasvumahdollisuudet sekä takaavat jatkuvuuden ja vakauden. Vahva sähkörataosaamisemme täydentää NVBS:ää Ruotsissa. Yhtiön vahva ratainfran kokonaisosaaminen vahvistaa yhtiömme kasvua ja osaamista kaikilla osa-alueilla., Ratatek Group Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kuosmanen arvioi.

Kaupan odotetaan toteutuvan toukokuussa 2022, kun Ruotsin kilpailuviranomaiset ovat käsitelleet asian.

VR:n toimitusjohtaja irtisanottu - Yhtiö ei kerro syytä

VR:n toimitusjohtaja irtisanottu - Yhtiö ei kerro syytä

VR uusii kalustoaan - Quattrolino tuplaa kuljetuskapasiteetin

VR uusii kalustoaan - Quattrolino tuplaa kuljetuskapasiteetin