Raidepuolue

View Original

Nurminen Logistics ostaa Operail Finlandin

Nurminen Logisticsin tytäryhtiö North Rail Holding Oy ja Operail Holding OÜ ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jossa osapuolet ovat sopineet Operail Finland Oy:n siirtyvän North Rail Holding Oy:n omistukseen kun ostaja on saanut tarvittavat viranomaispäätökset. Nurminen Logistics omistaa tytäryhtiö North Rail Holding Oy:sta 79,8 % ja sijoittajat 20,2 %. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Ostaja kertoo tiedotteessaan, että Operail Finland Oy:n osto tukee Nurminen Logisticsin rautatieliiketoiminnan kehitystä Suomessa, sekä avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia pohjoismaalaisten ja keskieurooppalaisten rautatieoperaattoreiden kanssa. Lisäksi yhtiön osto varmistaa Nurminen Logisticsin Suomen ja Aasian välisen rautatieliikenteen kehityksen tulevaisuudessa.

- Nurminen Logisticsin rautatiepalveluilla on positiivinen merkitys logistiikan päästöjen vähennystavoitteiden ja pohjoismaalaisten yritysten Aasian kaupan kilpailukyvyn näkökulmasta. Operail Finland Oy:n rautatiekuljetukset turvaavat Suomessa omalta osaltaan teollisuuden, palvelualan ja maatalouden työpaikkoja, sekä vihreää siirtymää ja kriittistä huoltovarmuutta kuten ruokahuoltoa.

Yrityskauppa ei vaikuta ostettavan yhtiön henkilöstön työsuhteisiin.

Operail Finland Oy:n osto toteutuessaan ja sen Suomessa tapahtuva liiketoiminta kasvattaa Nurminen Logistics konsernin liikevaihtoa ja liikevoittoa merkittävästi 2023 alkaen.

15.11.2022 annetun talousohjeistuksen mukaisesti vuoden 2022 liikevaihto tulee olemaan tasolla 121-125 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoinen liikevoittomarginaali tasolla 4-7 %.

Nurminen Logistics antaa tarkemman talousohjeistuksen Q1 aikana, kun yhtiön omistus ja toiminnan ohjaus on siirtynyt osaksi Nurminen Logisticsia.