Nurminen Logistics ostaa Operail Finlandin

Nurminen Logistics ostaa Operail Finlandin

Nurminen Logisticsin tytäryhtiö North Rail Holding Oy ja Operail Holding OÜ ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jossa osapuolet ovat sopineet Operail Finland Oy:n siirtyvän North Rail Holding Oy:n omistukseen kun ostaja on saanut tarvittavat viranomaispäätökset. Nurminen Logistics omistaa tytäryhtiö North Rail Holding Oy:sta 79,8 % ja sijoittajat 20,2 %. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Ostaja kertoo tiedotteessaan, että Operail Finland Oy:n osto tukee Nurminen Logisticsin rautatieliiketoiminnan kehitystä Suomessa, sekä avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia pohjoismaalaisten ja keskieurooppalaisten rautatieoperaattoreiden kanssa. Lisäksi yhtiön osto varmistaa Nurminen Logisticsin Suomen ja Aasian välisen rautatieliikenteen kehityksen tulevaisuudessa.

- Nurminen Logisticsin rautatiepalveluilla on positiivinen merkitys logistiikan päästöjen vähennystavoitteiden ja pohjoismaalaisten yritysten Aasian kaupan kilpailukyvyn näkökulmasta. Operail Finland Oy:n rautatiekuljetukset turvaavat Suomessa omalta osaltaan teollisuuden, palvelualan ja maatalouden työpaikkoja, sekä vihreää siirtymää ja kriittistä huoltovarmuutta kuten ruokahuoltoa.

Yrityskauppa ei vaikuta ostettavan yhtiön henkilöstön työsuhteisiin.

Operail Finland Oy:n osto toteutuessaan ja sen Suomessa tapahtuva liiketoiminta kasvattaa Nurminen Logistics konsernin liikevaihtoa ja liikevoittoa merkittävästi 2023 alkaen.

15.11.2022 annetun talousohjeistuksen mukaisesti vuoden 2022 liikevaihto tulee olemaan tasolla 121-125 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoinen liikevoittomarginaali tasolla 4-7 %.

Nurminen Logistics antaa tarkemman talousohjeistuksen Q1 aikana, kun yhtiön omistus ja toiminnan ohjaus on siirtynyt osaksi Nurminen Logisticsia.

Traficom: Lähijunaliikenteen lisääminen edellyttäisi merkittävää julkista tukea

Traficom: Lähijunaliikenteen lisääminen edellyttäisi merkittävää julkista tukea

Työnantajalla tyly linja rautatiealan neuvotteluissa - Tarjolla vain tekstiheikennyksiä

Työnantajalla tyly linja rautatiealan neuvotteluissa - Tarjolla vain tekstiheikennyksiä