NRC Groupin liikevaihto ja voitto kasvoivat voimakkaasti

NRC Groupin liikevaihto ja voitto kasvoivat voimakkaasti

NRC Group jatkoi vahvaa kasvuaan vuoden 2019 kolmannella vuosineljänneksellä. Liikevaihto neljänneksellä oli 1,85 miljardia Norjan kruunua ja yli 4,5 miljardia Norjan kruunua vuoden 2019 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana.

Liikevaihto oli yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna molemmilla jaksoilla, suurimmaksi osaksi suomalaisen VR Track -yrityksen oston sekä Norjan ja Suomen voimakkaan orgaanisen kasvun seurauksena. Tilauskanta oli syyskuun lopussa lähes 6,9 miljardia Norjan kruunua. Yritys voitti kolmannella vuosineljänneksellä uusia sopimuksia, joiden arvo oli yhteensä yli 1,1 miljardia Norjan kruunua.

‒ Olemme päässeet toteuttamaan strategiaamme, jonka tavoitteena on konsolidoida pohjoismaisia ​​markkinoita ja rakentaa osaamistamme ja kapasiteettiamme näillä kasvavilla markkinoilla. Tämä näkyy nyt vahvana liikevoiton kasvuna sekä hyvänä tilauskantana kolmannen vuosineljänneksen lopussa, NRC Groupin toimitusjohtaja Henning Olsen sanoo.

Kolmannen vuosineljänneksen käyttökate oli 153 miljoonaa Norjan kruunua ennen yritysostoihin liittyviä kuluja, mikä on 8,3 prosenttia liikevaihdosta.

Norjassa liiketoiminnalla on vahva kasvu ja hyvä kannattavuus verrattuna vuoden 2018 kolmanteen neljännekseen. Ruotsissa myyntiin ja kannattavuuteen vaikuttavat edelleen vuoden 2019 alun alhainen tilauskanta sekä vuonna 2019 valmistuneiden, pienempien projektien alhaisempi määrä. Tarjousaktiivisuus on lisääntynyt Ruotsissa huomattavasti vuonna 2019, mutta uusien sopimusten vaikutuksen näkyminen tuloksessa vie aikaa. Suomessa yrityksellä oli hyvä, orgaanisen kasvun ja kannattavuuden vuosineljännes.

- Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa on poliittinen pyrkimys tehokkaiden ja ympäristöystävällisten liikenneratkaisujen kehittämiseen, mikä näkyy kansallisten budjettien kasvussa. Meillä on hyvät mahdollisuudet osallistua tähän kasvuun pohjoismaiden johtavana rautatie-, raitiotie- ja metrourakoitsijana, jolla on merkittävää satamarakenteiden ja muun infranstruktuurin asiantuntemusta..

NRC Group sai lokakuussa 793 miljoonan Norjan kruunun arvoisen sopimuksen rautateiden teknisistä töistä Nykirken ja Barkåkerin välisellä uudella kaksoisraideosuudella, joka on 13,6 kilometrin mittainen osuus Vestfoldbanenilla. Tämä on yksi Norjan suurimmista rautateiden teknisistä sopimuksista. Suunnittelutöiden odotetaan alkavan vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä. Rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2022 ja valmistua vuonna 2024.

- Odotamme pääsevämme osallistumaan uuden kestävän infrastruktuurin rakentamiseen Nykirken ja Barkåkerin välille. Tässä projektissa käytämme kaikkea osaamistamme Norjassa: sekä raide-, rakennus- että ympäristötoimintamme osallistuvat hankkeen toteuttamiseen. Sopimus voitettiin kilpailussa norjalaisia ja eurooppalaisia yrityksiä vastaan, mikä korostaa osaamistamme ja kilpailukykyämme.

Raideammattilaiset JHL tuomitsee työehtosopimusten heikentämiset

Raideammattilaiset JHL tuomitsee työehtosopimusten heikentämiset

HS: Vantaalla pohditaan 400 miljoonan euron pikaraitiotietä

HS: Vantaalla pohditaan 400 miljoonan euron pikaraitiotietä