Kaupunkiliikenne: Koko raitiovaunuliikenne pysäytetty - Käynnistyy todennäköisesti vasta keskiviikkona

Kaupunkiliikenne: Koko raitiovaunuliikenne pysäytetty - Käynnistyy todennäköisesti vasta keskiviikkona

Kaupunkiliikenne Oy joutui pysäyttämään koko raitio- ja pikaraitioliikenteen vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi tiistaina. Häiriö johtuu siitä, että ajolangat ovat jäätyneet jäätävän sateen takia. Ajolanka on radan yläpuolella kulkeva virtajohto, josta raitiovaunu saa sähköä. Ongelmia on vaihteissa, jotka ovat tukkeutuneet lumesta ja jäästä.

Kaupunkiliikenne tekee kaikkia mahdollisia toimenpiteitä, että raitiovaunut saataisiin palautettua liikenteeseen mahdollisimman pian.

- Ratahuoltomme puhdistaa tehostetusti rataa lumesta parhaillaan. Aurauskalusto on radalla ja kunnossapidon henkilökunta puhdistamassa vaihteita, Kaupunkiliikenteen kunnossapitoyksikön johtaja Antti Vigelius toteaa.

Kaupunkiliikenteen raivauskalusto on liikkeellä auttamassa jumiin jääneitä vaunuja.

Ongelmia aiheuttaa kuitenkin ennen kaikkea jäätynyt ajolanka, johon ei tällä hetkellä saada levitettyä jäätymistä estävää glyserolia. Kalusto ehdittiin jo varustella kesäkautta varten radanrakentamiseen ja kunnossapitoon, ja sen varustaminen takaisin talvikunnossapitotöihin veisi useita päiviä.

- Valitettavasti säätilan rajuus yllätti. Ongelmia raitiovaunuliikenteelle saattaa siis esiintyä niin kauan, kuin jäätävä sade jatkuu. Olemme jo alkuvuonna käynnistäneet uuden kunnossapitokaluston hankinnan, jotta ensi kaudella vältämme vastaavat ongelmat.

Kaupunkiliikenne pyrkii seuraavaksi saamaan kaikki linjalle jumiin jääneet vaunut ajettua varikolle, ja jos mahdollista, yksittäisten raitiovaunujen avulla puhdistamaa ajolankaa jäästä.

Häiriö tulee tämän hetken käsityksen mukaan haittaamaan raitio- ja pikaraitiovaunuliikennettä ainakin koko tiistaipäivän. Raitiovaunuliikenne käynnistetään keskiviikkona harvennetulla vuorovälillä.

HSL: Nyt osui lumi kiskoihin!

HSL: Nyt osui lumi kiskoihin!

Lehti: Tallinnaan suunnitteilla kevytmetro - Kustannukset arveluttavat

Lehti: Tallinnaan suunnitteilla kevytmetro - Kustannukset arveluttavat