Kaupunkiliikenne: Herttoniemen metroaseman kunnostustyöt alkavat syksyllä

Kaupunkiliikenne: Herttoniemen metroaseman kunnostustyöt alkavat syksyllä

Kaupunkiliikenne Oy kunnostaa Herttoniemen metroaseman lippuhallit, huoltorakennuksen ja piha-alueen. Kunnostustyöt eivät vaikuta metro- tai bussiliikenteeseen. Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt hankesuunnitelman.

Kunnostustöiden tavoitteena on lisätä metroaseman viihtyisyyttä ja parantaa teknisten järjestelmien toimintavarmuutta. Metroaseman lippuhallien pinnat uusitaan tai ehostetaan, julkisivulasit ja verkkoseinämät vaihdetaan ja valaistusta parannetaan. Aseman taloteknisiä ja turvallisuusjärjestelmiä korjataan ja uusitaan.

Metroaseman ulkopuolella uusitaan itäisen lippuhallin ja huoltorakennuksen vesikatteet sekä paikataan pihakannen vuotokohdat. Bussikatosten teräsosat huolletaan, ulkoalueen valaistusta parannetaan ja betoniset istutuslaatikot korvataan ruukkukasveilla. Kaupunkiliikenne tekee yhteistyötä Helsingin kaupungin OmaStadi-hankkeen kanssa metroaseman ympäristön viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunnostustyön yhteydessä korjataan ja uusitaan metroaseman liukuportaat ja hissit. Aseman länsipäädyn hissin korjaustyöt alkavat vuoden 2024 loppupuolella. Itäpäädyn hissi ja liukuportaat uusitaan kunnostushankkeen yhteydessä myöhemmässä vaiheessa.

Kunnostustyöt pyritään aloittamaan syksyn 2024 aikana huoltorakennuksen ja lippuhallin vesikatetöillä sekä bussikatosten kunnostamistöillä. Metroaseman sisäpuoliset työt tehdään vuoden 2025 aikana.  

Metroaseman kunnostustyöt eivät vaikuta metro- ja bussiliikenteeseen.

Herttoniemen metroasema on peruskorjaamaton vuonna 1982 käyttöön otettu asema. Se on metro-, bussi- ja pyöräliikenteen solmukohta. Kunnostustyö parantaa aseman toimintavarmuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä noin 7–10 vuodeksi. Metroaseman laajempaa perusparannusta varaudutaan valmistelemaan rinnan mahdollisen tulevaisuudessa toteutettavan kaupunkikehittämishankkeen kanssa.

Matkustajat ovat pitkään toivoneet metroaseman kunnostusta. Kunnostustyön suunnittelun tukena on käytetty matkustajille alkuvuonna 2024 tehdyn kyselyn tuloksia. Kyselyyn vastanneet toivoivat parannusta muun muassa aseman sisä- ja ulkotilojen yleisilmeeseen, siisteyteen ja viihtyisyyteen sekä aseman yleiseen toiminnallisuuteen.

Tampereen Ratikan koeajot Hiedanrantaan ja Lentävänniemeen alkaneet

Tampereen Ratikan koeajot Hiedanrantaan ja Lentävänniemeen alkaneet