Juhannus on junamatkustamisen huippuaikaa

Juhannus on junamatkustamisen huippuaikaa

Juhannuksen pitkä viikonloppu on yksi kesän suosituimpia junaliikenteessä. VR:n mukaan aukoliikenteen junissa matkustaa noin 140 000 matkustajaa. Menoliikenteen piikki osuu torstaille. suosituimmat vuorot suuntaavat Helsingistä pohjoisen ja idän suuntaan.

- Useissa junissa on vielä tilaa, vaikka suosituimmat vuorot ovat jo täyttyneet. Ravintolavaunuissa juhannukseen on varauduttu tuhansilla ruoka-annoksilla ja mittavalla määrällä juomia.

Juhannuksen menoliikenne ajoittuu suurelta osin torstaille 21.6. Suosituimmat reitit ovat Helsingistä Rovaniemen, Vaasan, Joensuun ja Oulun suuntaan. Juhannuksen viettoon pääsee vielä junalla, mutta suosituimmat vuorot alkavat olla loppuunmyytyjä. Juhannuksena junaliikenne hiljenee perinteisesti aattoiltaan mennessä ja paluuliikenne alkaa sunnuntaina.

Ravintolavaunuissa on varauduttu lomakansaan. Kahvia keitetään kymmeniä tuhansia kuppeja. Useissa junissa kiertää jäätelömyyjiä ja jäätelöä odotetaan menevän tuhansia kappaleita. Juomia on varattu normaalia selvästi enemmän.

Juhannusviikonloppu on matkamääriltään kesäkuun vilkkain. Yhteensä kotimaan kaukoliikenteessä matkamäärät alkuvuonna kasvaneet 10 %. Toukokuussa matkoja tehtiin 1,1 miljoonaa matkaa (+5 %). Eniten matkustus lisääntyi Helsingin ja Kuopion (+21 %), Turun (+18 %) ja Joensuun (+15 %) reiteillä.

Liikennevirasto teettää juhannusviikonloppuna eri puolilla Suomea paljon ratatöitä, joiden vuoksi osa junista korvataan busseilla. Kaikki ratatyöt näet Liikenneviraston uudesta ratatyökartasta. Vaikutukset matkustajajuniin löydät verkkosivuiltamme osoitteessa vr.fi

Juhannus vaikuttaa aikatauluihin seuraavasti:

Kaukoliikenne:
- torstaina 21.6. perjantailiikenne
- perjantaina 22.6. lauantailiikenne
- lauantaina 23.6. aamulla ja aamupäivällä sunnuntailiikenne, iltapäivällä ja illalla lauantailiikenne
- sunnuntaina 24.6. sunnuntailiikenne.

Lähiliikenne:
- torstaina 21.6. perjantailiikenne, lisäksi ylimääräinen N-juna Helsingistä Keravalle klo 23.57
- perjantaina 22.6. lauantailiikenne
- lauantaina 23.6. sunnuntailiikenne
- sunnuntaina 24.6. sunnuntailiikenne.

HKL uusii metroasemien mainostaulut

HKL uusii metroasemien mainostaulut

HSL helpottaa ratikkamatkustamista pysäkkikuulutuksin

HSL helpottaa ratikkamatkustamista pysäkkikuulutuksin